Гарбуз фест‑2018 у Протопопівці

Земляків вітають вихованці ДНЗ «Колобок»
У рамках святкування Дня Протопопівки відбувся другий районний фестиваль Гарбуз фест‑2018. Головна мета заходу — визначити володаря найбільшого гарбуза. Представники команд від сільських громад із Протопопівки, Приютівки, Головківки, Березівки, Костянтинівки представили на ваги найбільші експонати.

Гарбузові посиденьки
Після зважування кожного гарбуза поважне журі оголосило переможця у номінації «Найбільший гарбуз» — ним стали представники Протопопівки. А виростила гарбуза-велетня місцева жителька Наталія Пластунова (вага гарбуза 27 кг). У номінації «Найменший гарбуз» перемогу отримали представники Приютівки (вага гарбуза 11 грамів). Крім того, журі оголосило переможця в номінації «Найкраща гарбузова скульптура», яким було визнано територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Олександрійського району. Переможці конкурсу були нагороджені Дипломами та сувенірними тарілками, а інших учасників — значками з логотипом фестивалю.
У ході проведення святкування Дня села були визначені і переможці у номінації «Солона» та «Солодка страва» з гарбуза. На столах для дегустування вражало різноманіття страв, а також приємно здивувала ідея та креативність учасниць конкурсу у підході до приготування наїдків: кекси, пиріжки, млинці, рулети із гарбузом, шоколадні цукерки з гарбузовою начинкою, салат із гарбуза за рецептом моркви по-корейські, різотто та ще безліч інших страв.
У номінації «Солона страва» перемогу отримали представники із Протопопівки, які приготували смачну запечену кашу в гарбузі, а у номінації «Солодка страва — представники із Головківки, які здивували журі конкурсу власноруч виготовленими шоколадними цукерками з гарбузовою начинкою «Гарбуз в шоколаді».