Із педагога — в культпрацівниці

Ще у шкільні роки уродженка с. Протопопівка Олена Анатоліївна Прокопова (Панцевич) твердо вирішила пов’язати своє майбутнє із педагогічною діяльністю. Для того, аби присвятити себе вихованню підростаючого покоління та перейняти передовий досвід видатного педагога-земляка Василя Сухомлинського — сіяча доброго, розумного, вічного, вона вступила на навчання до Кіровоградського педагогічного університету. Після його закінчення, сповнена цікавих ідей та маючи амбітні плани, розпочала свою трудову діяльність на посаді вчителя початкових класів Воронівської ЗШ Новоукраїнського району. Згодом отримала призначення на посаду заступника директора з навчально-виховної роботи. Загалом, педагогічній діяльності вона віддала 11 років.

Але так склалися життєві обставини, що Олена Прокопова змушена була повернутися на свою маленьку батьківщину, у рідну Протопопівку. Не знайшовши роботи за фахом, вона почала розглядати можливі варіанти працевлаштування в сільській місцевості. Так, зовсім випадково Олена потрапила у галузь культури. На той час вакантним було місце директора Протопопівського Будинку культури. Маючи від природи організаторські здібності, вона вирішила спробувати себе у даній сфері.
— Менше року я обіймаю посаду директора Протопопівського Будинку культури. Сьогодні я ні скільки не жалкую, що присвячую себе цій новій і досі незнайомій для мене роботі. Мені подобається те, чим я займаюся, тож намагаюся працювати старанно, наполегливо, щоб самореалізуватися, — розповідає Олена Прокопова.
Олена Анатоліївна наголошує на тісній співпраці у своїй роботі із колишнім Протопопівським сільським головою (нині в. о. старости) Оксаною Клочко. Так, за її словами, торік до відзначення 100-річчя Будинка культури у його приміщенні за кошти Протопопівської сільської ради було повністю замінено електропроводку, проведено ремонт фасаду.
Що стосується роботи самого закладу культури у Протопопівці, то, як розповіла Олена Прокопова, для того, аби протопопівська молодь мала змогу з користю провести своє дозвілля, на базі місцевого Будинку культури функціонують безкоштовні хореографічні гуртки «Ніка», «Джамп стайл», які очолює молодий та енергійний керівник Марина Сергіївна Івлєва. Крім того, в зимовий період на базі Будинка культури проводяться безкоштовні заняття з фітнесу.
— Учасники хореографічних колективів Протопопівського БК, демонструють досить непогані результати. Скажімо, на фестивалі-конкурсі «Сонячні танці‑2018», який проходив в Олександрії, старша група «Ніки» посіла третє місце. Це гарний показник, зважаючи на те, що колектив відносно молодий, працює менше року, — говорить Олена Прокопова.
У своїй повсякденній роботі Олена Анатоліївна дбає про організацію дозвілля своїх односельців. Тож бов’язково у Протопопівці відзначають Новий рік, Різдво Христове, 8 Березня, Масляну, День пам’яті та примирення, День Незалежності та багато інших. Також традиційними вже стали організовані для молоді вечори відпочинку, дискотеки.
Як наголошує Олена Анатоліївна, активну участь у культурному житті села, крім представників старшого покоління, охоче бере і молодь, яка декламує вірші, долучається до проведення концертних програм.
— У моїх планах на майбутнє — відкриття гуртка «Умілі руки», збільшення кількості танцювальних колективів. Крім того, хочемо створити вокальний колектив із представників молодого покоління, тож запрошуємо усіх охочих, — зазначає Олена Прокопова. — Мріємо й про нові костюми для учасників хореографічних колективів, «Криниченьки» та про допомогу спонсорів, які б фінансово підтримали Протопопівський Будинок культури.