Юрій Коваль про шкільні лінійки: Участь посадовців у цих заходах тепер не є обов’язковою та навіть небажаною

Про це сказав перший заступник голови РДА Юрій Коваль, відкриваючи чергове засідання колегії Олександрійської РДА у п’ятницю, 31 серпня. За словами Юрія Коваля, цього року святкові лінійки, що традиційно проводяться в навчальних закладах з нагоди свята Першого дзвоника, пройдуть відповідно до рекомендацій Міністерства освіти у новому форматі. 
Колективи освітніх закладів мають відійти від практики проведення стандартних лінійок з довгими промовами, а відтак підготувати для школярів у перший день навчання цікаві урочистості. «Участь посадовців у цих заходах тепер не є обов’язковою та навіть небажаною, — таку думку висловив Юрій Коваль. — Адже передбачається, що Нова українська школа — це школа, до якої приємно ходити учням, де навчання відбуватиметься за новими методами та формами».
За словами посадовця, усі районні школи готові до впровадження нового державного стандарту. На реалізацію Концепції Нової української школи у навчальних закладах району придбані сучасні меблі, необхідні дидактичні матеріали та мультимедійний контент. Фінансування було забезпечено як з державного, так районного та місцевих бюджетів, підкреслив Юрій Коваль.