Батьки першачків впевнені у своїх вчителях

Дітвора радіє зустрічі зі школою. Радіють й вчителі...

Для 20 першокласників прозвучав перший дзвоник у Цукрозаводському НВК. Урочистості з нагоди Дня знань у навчальному закладі відбулися 3 вересня. І пройшли у форматі святкового квесту.

Особлива увага на святі була приділена першачкам, без них захід не могли розпочати. Їх офіційно запросили на урочистості, аби з батьками вони пройшли до шкільного ганку. Перед тим з вітальним словом виступили батьки новоприбулих учнів, які зауважили, що це найхвилюючий момент у житті їхніх дітей. Та подякували за тепло й гарне ставлення до малечі, а також висловили впевненість у вчителях.
Не обійшлося свято й без виступів першокласників. Вони читали вірші, й обіцяли, що намагатимуться сумлінно вчитися.
Потім до слова запросили поважних гостей — з привітаннями та подарунками сюди завітала Ірина Чемерис — заступник Приютівського селищного голови з гуманітарних питань. Вона подарувала першачкам сертифікат на отримання комплекту робототехніки. Слово мала й директор НВК Тетяна Лещенко. Вона зазначила, що зараз заклад відвідує 162 дитини. Найменші учні вчитимуться за новою експериментальною програмою «На крилах успіху» — за умовами Нової Української Школи. І сповна зможуть проявити всі вміння й таланти, аби через 12 років бути гідними випускниками. Також вона привітала випускників, яким побажала гарно підготуватися до ЗНО, і всіх гостей.
Опісля вітальних слів для першокласників випускники запустили в небо повітряні кульки. Після цього прозвучав перший дзвоник.
Зазначу, що на подвір’ї Цукрозаводського НВК було досить гамірно. Крім школярів, сюди завітали батьки та родичі дітей. Частина учнів була з квітами та у вишиванках, решта — у класичній шкільній формі. Від дітей і батьків ніяких особливих стандартів у одязі не вимагали.
Треба також сказати, що цьогоріч свято у НВК проходило досить нестандартно. Перша частина відбулася біля навчального закладу, а друга — по локаціях у класах. А ще — старшокласники створили першачкам об’ємну картину-подарунок, яку того ж дня їм і передали.