Чим живеш, громадо

Олександрівка

«За останній час ми здійснили заміну вікон у сільській раді й тут же продовжимо ремонт підлоги. До кінця жовтня роботи плануємо завершити, — говорить сільський голова Віта Бершавська. — Також заміну вікон здійснили в поштовому відділенні. А далі силами листонош там буде зроблено косметичний ремонт. Великий обсяг робіт із заміни вікон і дверей було здійснено в сільському Будинку культури. Ще триває внутрішній ремонт глядацької зали — стелі та стін, загальною площею в 312 кв. метрів. Роботи маємо завершити до Дня людей похилого віку — тобто, до 1 жовтня. Підтримуємо фінансово й нашу амбулаторію. Виділити кошти на новий комп’ютер і принтер вартістю у 21,5 тис. грн. Здійснюємо всі планові заходи з  благоустрою сільських територій».

Ізмайлівка. 

«У Піщаному Броді, Ізмайлівці та Пустельниковому завершили роботи з ямкового ремонту доріг, — говорить Микола Сироватка, в.о старости Ізмайлівської сільради. — Також провели ремонтні роботи в дитсадку. Облаштували їдальню, утеплили коридор, замінили підлогу в санітарних кімнатах. Роботи виконали частково за кошти місцевого бюджету, а частково за спонсорської підтримки. З придбанням електричної плитки нам допомогли ХПП «Королівське» та ТОВ «УкрАгроКом». На завершальній стадії також і ремонт Пустельниківського клубу. До кінця вересня його плануємо відкрити».

Шарівка.

«У центрі села, на стадіоні, місцеві пенсіонерки — Наталія Цапко, Ярослава Єрух, Віра Ворона — ініціювали створення дитячого майданчика для своїх онуків, які приїздять до них на літній відпочинок, — зазначає Людмила Банул, в.о старости Шарівського старостинського округу Новопразької селищної ради. — Їхню ідею підтримала сільська рада й селищний депутат Наталія Злочевська та багато інших односельців і гуртом ми за декілька тижнів облаштували гарний дитячий майданчик. Поставили там зручну пісочницю, кілька будиночків і гойдалку. Зі старих шин зробили декоративну огорожу. Встановили в цілому до десяти елементів. Всю технічну частину з їх монтажу виконали молоді татусі — Олександр Цапко, Олександр Сімченко та Микола Бакун. Вони залюбки розділили ідеї сільських пенсіонерок, і самі майстрували ігрові хатки. А матеріали для їх виготовлення надало ПАТ «Шарівське». Сільська рада придбала шість вуличних тренажерів, які облаштуємо найближчим часом. Також поряд із дитмайданчиками невдовзі плануємо висадити алею із рябин. Хочемо, щоб усім тут було зручно: й малим, і старим. Мріємо, що ця територія стане комфортним острівцем дозвілля для всієї громади».

Червона Кам’янка. 

«У садочку «Малятко» наразі розпочали облаштовувати септики й каналізацію. Маємо зробити комфортні санвузли в трьох групах. Також встановимо бойлери та мийки, — каже Тетяна Бессараб, сільський голова Червоної Кам‘янки. — У нас і клуб потребує значного ремонту. Й за декілька днів ми почнемо відновлення танцювальної зали та встановлення станків для занять. До того ж, наразі посилено готуємося до відзначення Дня села, яке припадає на другий тиждень жовтня. У планах — цікава й насичена концертно-розважальна програма».

Попельнасте. 

«Пройшли всі етапи формування Попельнастівської ОТГ. Отримали схвальні юридичні висновки на рівні області й передали папери до Києва. Тепер очікуємо на призначення перших місцевих виборів, — говорить сільський голова Олег Волянський. — Також наприкінці жовтня плануємо відкриття культурно-освітнього центру. Його реставрацію здійснювали протягом двох років, на що витратили майже 700 тис. грн бюджетних коштів. Але не обійшлося й без спонсорської допомоги».