«Ощадбанк» зменшує кількість своїх відділень. Чи торкнеться це питання пенсіонерів району?

Зазвичай, пенсія для українських пенсіонерів це єдине джерело щомісячного доходу. Дехто з них отримує її на карткові рахунки банків, інші — через листонош Укрпошти. Але протягом останніх двох років банки почали закривати свої відділення у селах та невеликих містах. Це створило для пенсіонерів, які отримували виплати на карти, чималі незручності, адже в переважній більшості літні люди не в змозі поїхати в місто для того, щоб отримати кошти через термінали.

Днями до нас в редакцію звернулася читачка, занепокоєна інформацією, що поширюється між людьми стосовно закриття відділень «Ощадбанку» на території Кіровоградщини.
Щоб розібратися у ситуації, ми звернулися за коментарями до компетентних фахівців.
— На жаль, сьогодні в Кіровоградській області закрито 9 відділень АТ «Ощадбанк». Зокрема, в самій Олександрії вже ліквідоване відділення № 6, що знаходилося в мікрорайоні Перемога, а інше — по вулиці Сидоренка, 6 (так званий мікрорайон БАМ) працює лише раз на тиждень — у четвер. Після закриття відділень «Ощадбанку» пенсіонери, які отримували пенсії на картки, тепер позбавлені можливості отримувати виплати, як раніше. Саме в цій ситуації їм на допомогу приходить Укрпошта, у переліку пропонованих послуг якої є також виплата пенсій та соціальних виплат — говорить начальник ЦВПЗ‑2 м. Олександрія Світлана Величко.
У свою чергу, заступник начальника Олександрійського відділу обслуговування (сервісного центру) громадян Головного Управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Юлія Антко зазначає, що на сьогоднішній день на обліку в сервісному центрі загалом перебуває близько 40 тисяч пенсіонерів, які проживають в Олександрії, Олександрійському та Петрівському районах. Близько 7 тисяч з них отримують свої пенсії через «Ощадбанк».
— У разі закриття відділень «Ощадбанку» на території Олександрійського району пенсіонерам необхідно звернутися до Олександрійського відділу обслуговування (сервісного центру) громадян Пенсійного фонду України за місцем проживання із паспортом та ідентифікаційним кодом і написати там заяву про зміну способу отримання пенсій — за домашньою адресою чи у поштовому відділенні. Наразі до нас не звертався жоден громадянин з цього приводу, — прокоментувала Юлія Антко.
З власних джерел нам стало відомо про те, що відділення «Ощадбанку» на території Олександрійського району представлене лише у селищі Нова Прага. Під час телефонної розмови від представників зазначеного відділення ми довідалися про те, що Новопразьке відділення працює у звичному режимі, своєчасно проводить виплати пенсій і, як нас запевнили, найближчим часом не зазнає змін.
З цього робимо висновок, що пенсіонери Олександрійського району і  надалі отримуватимуть пенсії у зручний для них спосіб. А значить — немає приводу та підстав для хвилювання.