У Приютівці будують магістральний водопровід

Вода у нашому житті відіграє важливу роль і є життєво необхідною. Вже протягом багатьох років поспіль жителі селища Приютівки питну воду отримують у два способи: до осель частини місцевого населення вона подається централізовано, інші — користуються колодязями.

Загалом будівництво водогону у селищі було розпочато ще у 2006 році, коли було збудовано нову свердловину та водонапірну башту. Провести ці роботи вдалося, залучивши кошти Українського фонду соціальних інвестицій. Відтоді, на території Приютівки з’явилася власна вода, але через вміст у ній великої кількості заліза, люди неохоче під’єднувалися до водопроводу.
У 2016 році за рахунок Державного фонду регіонального розвитку було змонтовано систему водоочистки, а результати досліджень, що проведені в серпні поточного року, підтвердили: вода відповідає всім необхідним стандартам. Крім того, задля покращення якості води КП «Водолій» провів очистку системи фільтрації водопостачання. Роботи виконані 6 вересня поточного року.
Нині одним із пріоритетних завдань Приютівської селищної ради на чолі із її головою Андрієм Коломійцевим є забезпечення жителів селища якісною питною водою та централізованою її подачею до ще більшої кількості помешкань.
Тож  у поточному році за кошти Приютівської селищної ради у Приютівці розпочато будівництво водогону, роботи з облаштування якого проводить місцеве комунальне підприємство «Водолій». Завдяки тому, що вода подається в систему з місцевого водозабору, її вартість для жителів селища менша, ніж, наприклад, від тієї, що пропонує КП «Дніпро-Кіровоград».
— Протягом 2018 року ми побудували 1,5 км водогону, і останні 500 метрів почали прокладати на початку серпня. Уже маємо 40 заявок на підключення до цього магістрального трубопроводу, — прокоментував будівництво водогону у Приютівці Андрій Коломійцев.
Віднині жителі вулиць, на яких проведено водогін, для подальшого підключення централізованого водопостачання до свого помешкання, повинні звернутися із відповідною заявою до КП «Водолій». Загалом, вартість підключення до водогону складає близько 700 грн. Крім того, новим абонентам треба буде ще придбати необхідні матеріали.
Як наголосив Андрій Коломійцев, у подальшому будівництво водогону у Приютівці буде залежати від надходження коштів до бюджету селищної ради.