Знову вересень кличе до школи

Перший раз — у перший клас!
Чудова нагода — урочиста лінійка, присвячена Дню знань, зібрала 3 вересня на святково прикрашеному подвір’ї Протопопівської ЗШ I–III ступенів вчителів, учнів та їхніх батьків. Щоправда, відбулася вона цього року вже в новому форматі — в рамках реалізації Нової української школи. Тож на відміну від традиційної лінійки, довгих виступів педагогів та представників влади, до яких усі ми так звикли, на заході учні вишикувалися півколом, а святкова програма була стислою та побудована у формі флешмобу.

Цьогорічної вересневої пори протопопівська шкільна родина налічує 170 учнів. Загалом, у загальноосвітніх навчальних закладах Олександрійського району за шкільні парти сіли 2929 учнів, з яких 383 першокласників.
Розділити радість початку нового навчального року із педагогічним та учнівськими колективами Протопопівської ЗШ I–III ступенів цього дня прийшли заступник Приютівського селищного голови з гуманітарних питань Ірина Чемерис, головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Світлана Михайленко, в. о. старости Протопопівського старостинського округу Оксана Клочко.
Вітаючи учнів із початком нового навчального року, Ірина Чемерис та Світлана Михайленко побажали їм незабутніх миттєвостей шкільного життя, успіхів у навчанні, здійснення мрій та задумів.
Та особливим і урочисто-хвилюючим цього дня День знань видався для 23 дітлахів, які вперше переступили шкільний ганок і, для яких школа слугуватиме другою домівкою протягом 12 років (саме стільки навчатимуться цьогорічні першокласники). Під час урочистостей у шкільну родину першокласників прийняла їхня перша вчителька Світлана Кашпуровська, яка і поведе хлопчиків та дівчаток незвіданою Країною знань. На знак прощання із безтурботним дитинством першокласники випустили в небо повітряні кульки.
Шкільний дзвінок, який дали учні першого класу, сповістив про початок нового навчального року — плідний період опанування знаннями.
Після урочистої частини заходу для школярів було проведено розважально – пізнавальні заходи:  подорожі, квести, інтерактивні ігри, анімаційні танці. На теріторії школи діяли дві фотозони, де діти, педагоги та батьки із задоволенням фотографувалися на згадку про цей урочистий день.