Чим живеш, громадо

Новоселівка.

«У минулому році ми розпочали масштабні роботи по заміні застарілого водогону у селах Новоселівка та Веселе, — каже сільський голова Олександр Кива. – Тоді встигли відновити 2 км мережі. Цьогоріч старі металеві труби замінено на нові пластикові на ділянці у 3 км по Новоселівці та 500 метрів у Веселому. На наступному тижні новоселівський відрізок почнемо експлуатувати. А загалом, до холодів маємо прокласти мережу в обох селах. Закупили для цього 5,5 км. труб. Повністю завершити ремонтні роботи плануємо на наступний рік».

Світлопілля.

Чи буде Світлопільська сільська рада у складі Новопразької ОТГ, днями обговорювали на нараді в обласній державній адміністрації. Там зазначали, що території мають продовжити діалог між усіма сторонами об’єднавчого процесу. Про це інформує сайт Кіровоградської ОДА.
Як відомо, в області триває процес децентралізації та укрупнення вже існуючих ОТГ. Зокрема, агломерацію окремих сільських та селищних рад з діючими ОТГ передбачає Перспективний  план «Про добровільне об’єднання громад» в області. У тому числі, це стосуєттся і Світлопільської сільської ради, яку автори Перспективного плану воліють бачити у складі Новопразької ОТГ. 
Враховуючи дане повідомлення, ми поцікавилися настроями на територіях. Зокрема, як дивиться на об’єднавчий процес місцевий актив Світлопільської сільської ради. Ситуацію коментує сільський голова Валентина Марчик. Але однозначних відповідей на наші запитання не дає. З її слів, на даний час  громада не готова увійти до складу Новопразької ОТГ.
«Раніше мали намір приєднатися до Мошориного з сусіднього Знам’янського району, — говорить вона. — Але поки що громадських слухань, сесій чи якихось обговорень не проводили. Люди не прагнуть цих об’єднань. Тож, якщо і приєднаємося до якоїсь із двох територій, зробимо це пізніше. Точно — не зараз», — зазначила наостанок.