Навіщо познущалися над деревами?

З таким запитанням у понеділок до редакції районної газети «Сільський вісник» зателефонувала збентежена олександрійка, читачка нашої газети. Своє обурення жінка адресувала енергетикам. «Мало того, що відімкнули на три дні електроенергію по вул. 6-го Грудня, де я проживає, так ще й безцеремонно познущалися над молодим горіхом у моєму дворі, - розповіла жінка». 
«Я все розумію, - сказала пані Ольга, - міняли опори для ліній електропередач, відімкнули електрику, через що створили нам чималі незручності – холодильники з замороженими фруктами довелося вивозити до родичів, так ще й понівечили молоде дерево, зламали кам’яний паркан і насмітили у дворі. Неможливо дивитися на все це без емоцій. Серце стискається від такої безладності, - бідкається жінка. - Таким байдуже – руйнувати чи відтворювати. Ані поваги, ані любові до людей. Прикро, що через таких до Європи нам, як у відомій приказці: як до Києва - рачки».


Олександрійка розповіла, що ті ж самі працівники бригади у такий же брутальний спосіб попідстригали дерева біля будівлі СБУ та районної поліції, де колись була красуня – берізка, а нині стоїть вона, як після шаленого буревію - втомлена і з обрізаним гіллям. «Все це нагадує вандалізм, а не турботу про людей. Душі в них немає. Ганьба таким працівникам», - резюмувала обурена пані.


Енергетики у свою чергу, вважають, що вибачатися за таку роботу не зобов’язані, бо роблять так, як вміють. Головне для них – звільнити лінії електропередача від аварійної рослинності, яка зазвичай спричиняє знеструмлення окремих вулиць і навіть районів. А те, що не красиво – так це питання до міської влади та до власників приватних домоволодінь. Саме вони мають дбати про своєчасну обрізку дерев. 
До сказаного додамо, що про подібні випадки наша газета писала вже неодноразово. Час від часу люди обурюються, коли дерева обрізають у схожий негуманний спосіб. Натомість бригади з ремонту електроопор роблять свою роботу так, як звикли – безпардонно і зухвало і голос народу чути не бажають.
Отак і живемо, як кішка з собакою.