Збірник патріотичної лірики розійшовся по школах та бібліотеках

Під час перших військових сутичок на сході України на світ з’явилася нова українська патріотична лірика. Знайшла відгук у серці нашого земляка — 64-річного Григорій Клименка з села Андріївка Олександрійського району.
Спільно з однодумцями поет-фольклорист нещодавно видав третю оновлену збірку пісень, віршів та гуморесок «Святий і грішний спів душі». У ній зібрав до сотні робіт про Україну і рідний край, і присвятив їх своїм землякам.

Про людські таланти часто кажуть, що вони від Бога. А у Григорія ще й від матінки-Землі. У своїх віршах він оспівує державу, її велич та багатство. Не один рік намагається пробитися на культурний Олімп свого регіону.
Перше ліричне видання Григорія побачило світ у 2013-му. Автор презентував його в Олександрії, Кременчуці, Чигирині та Горішніх Плавнях. А перевидане цьогоріч доповнив двадцятьма новими піснями.
Частину друку вже передав до міського відділу освіти Горішніх Плавнів для місцевих шкіл. Там поета добре знають, бо не раз організовував власні концерти і творчі вечори, брав участь у міжнародних заходах, зокрема фестивалі — «Калинове літо на Дніпрі».
«Першу збірку поезії, яка побачила світ 5 років тому, — каже продюсер Григорія — Володимир Полудень, віддрукували для олександрійських бібліотек. У цьому митцю допоміг депутат Олександрійської міськради Володимир Дожджаник. Також 50 оновлених книг передали до Олександрійського районного відділу освіти. Їх розповсюдили у шкільних бібліотеках. Видані у рамках проекту «Література рідного краю».
Нагадаю, що сам Григорій родом з Полтавщини. Виховав двох синів — Віталія та Володимира. Нині обидва мешкають в Чигирині і у піснях продовжують свого батька. Для популяризації патріотки Віталій заснував місцевий фольклорний гурт «Віа-Простір».