Нехай безкінечною буде рідна українська пісня

Неймовірно захоплююче свято вирувало на гостинній Олександрійській землі в суботу, 11 серпня. Свято, про яке хочеться розповідати знову й знову. Того дня в селі Головківка серця людей полонив дев’ятий фестиваль «Серпневий зорепад». Саме звідси фестиваль стартував дев’ять років тому. І, побувавши на інших територіях, повернувся сюди знову, завдяки місцевим талантам, які торік здобули перемогу в селі Рівне Новоукраїнського району. Тож, готуючись до прийому гостей, Головківка та весь «УкрАгроКом» доклали неабияких зусиль і фінансів, щоби цьогорічне свято хліба й пісні було ще більш масштабним, колоритним і яскравим. І результат, як бачимо, не забарився. Свято справило на всіх неймовірно велике враження і викликало фурор, про який і досі говорять із відчуттям радості й задоволення.

Крім, уже традиційних виступів колективів художньої самодіяльності та сільських куренів із різноманітними українськими стравами, гостинність яких перевіряє поважне журі, на святі було безліч етнографічних куточків, де можна було фотографуватися, а відтак — залишити яскравий спогад про неймовірний відпочинок в українському селі, де активно популяризується зелений туризм. І завдяки саме таким святам, як «Серпневий зорепад», сільський туризм в Україні стає дедалі затребуваним.
Врахувавши досвід проведення попередніх фестивалів, організатори передбачили все до найменших дрібниць, а тому тут було комфортно всім. Навіть тим, кому на святі було не до відпочинку. Наприклад, народним умільцям, які в затінку під соснами, що біля школи, пропонували і продавали свій крам. Тут же активно вирувала й вулична торгівля різними напоями й наїдками. Що й казати, кожна локація притягувала до себе численних туристів. Кожен знаходив собі щось до душі. І в цьому була родзинка та неймовірна принада заходу, де кожен був зайнятий своєю справою. Усі, хто приїхав сюди за позитивними емоціями, активним дозвіллям і смачною іжею — отримали все сповна.
Треба сказати, що до свята готувалися не лише організатори й учасники дійства. Готувалися й дорожники, у яких свої турботи — ремонтувати дороги. Але й вони, перейнявшись атмосферою свята, до якого готувалася Головківка, у визначені строки капітально відремонтували дорогу від села Звенигородка і практично до межі з Петрівським районом. Усі, хто того дня, а можливо й раніше, їхали цією трасою, змогли оцінити якість дорожнього покриття — воно відмінне. І, можливо, подумки подякували тим, хто подбав про це і продовжує дбати, щоб у нашому районі й області з’являлося все більше якісних доріг.
Важливо додати, що за лічені тижні на околицях Головківки з’явилася інша траса, яку підготували для Кантрі-кросу. Для Олександрійщини це новий вид спорту, змагання з якого з фурором пройшли в рамках «Серпневого зорепаду» за підтримки ТОВ «УкрАгроКом». Як сказав, відкриваючи змагання, його комерційний директор Павло Фесюк, ми підтримуємо не лише футбол. І це вкотре викликало гордість за місцевих меценатів.
Але повернуся до фестивалю, який уже став родзинкою і фактично візитівкою Олександрійського району, де на заздрість іншим можуть подивувати сусідів і гостинністю, і розмахом. Завдяки креативності і згуртованості команди, що з року в рік працює над реалізацією культурно-етнографічного проекту, головківський фестиваль активно інтегрується на інші території. А значить, маємо всі підстави стверджувати, що у 2019 році десятий ювілейний «Серпневий зорепад» буде ще більш феєричним і масштабним. Тим більше, що відбудеться він в Олександрії. Тож побажаймо його натхненникам і організаторам подальших щедрих врожаїв, щоби на нашій славній землі завжди було вдосталь хліба й безкінечно лунала гарна українська пісня, життєрадісна, ніжна й багатоголоса.