У Приютівці відзначили день селища


Яскравим дійством стало святкування Дня селища у Приютівці, яке припало на 4 серпня. У чудовий літній день в одну велику родину згуртувалися люди різного віку, від малого до великого. На всіх них чекала насичена й цікава програма. Стартувала опівдні з футбольних змагань, які тривали на полі зі штучним покриттям Користівської школи. Урочистості ж розпочалися надвечір з виступу вокального колективу «Надія».
З вітальною промовою до односельців і гостей селища звернувся селищний голова Андрій Коломійцев. Він висловив подяку усім жителям за любов та вірність рідному краю, за значний внесок у розвиток і добробут, хто на ділі допомагає у розбудові своїх дворів, вулиць, помешкань і всього селища.
Також Андрій Олександрович відзачив господарів чотирьох зразкових дворів: Людмилу Дюкову, Наталю Семенюк, Ларису Баранник та Наталію Міщенко. Іншим мешканцям селища він вручив нові таблички з перейменованими назвами вулиць.
Від щирого серця привітали і нагородити дипломом молоді подружжя селища — Ігора та Альону Погрібних і Олександра та Анну Тимошенко.
Гостей подивував виступ з вишитими рушничками дошкільнят з танцювального колективу «Сьоме відчуття». Потім привітання лунали і від народного депутата України – Анатолія Кузьменка. Вручав подяки активним жителям села – Сергію Гарбузенку та Ларисі Сухомлин.
Присутніх вітали й перший заступник голови районної державної адміністрації Юрій Коваль, голова Олександрійської райради Ольга Коріненко, та комерційний директор ТОВ «УкрАгроКом», депутат обласної ради Павло Фесюк.
Тут же на святкуванні відзначили і кращі сільськогосподарські колективи. У тому числі — працівників ремонтно-будівельної дільниці ТОВ «Олександрійський Цукровий завод», Регіонального агрохімічного комплексу ТОВ НВФ «Агросвіт», компанії «Агродар» та станції Користівка виробничого підрозділу «Знам’янська дирекція залізничних перевезень».
Красиве село полонило неймовірними патріотичними символами погляд кожного, хто сюди завітав того дня та пройшовся його головною вулицею до центру, де і тривав захід.
Піднесеного настрою присутнім додали співочі і творчі колективи з Приютівки та сусідніх сіл: «Вікторія», «Сьоме відчуття», «Денсики», «Надія», Приютівська філія Новопразької музичної школи та місцева філія Спортивного клубу «Спарта 17». Свято гарно організували працівники Олександрійського районного Будинку культури.
Треба сказати, що на дні селища було багато гостей з Олександрії. Увечері для них виступив кавер-гурт з П’ятихаток «Дефіцит». Звучали хіти Qeen, Bon Jovi, Deep Purple, «Арії» та Скрябіна, й інших відомих світових та українських виконавців.
А на дітвору протягом дня чекали розважальні атракціони, батути і надувні гірки. А також працювали майстер-класи з петриківського розпису, організовані місцевою художницею — Анною Душиною. Діяла виставка картин, презентованих представницями Олександрійської художньої галереї на чолі з її засновницею Іриною Квашою. Щирим поціновувачам українського народного мистецтва – свої доробки демонстрували місцеві майстри та умільці. Завершилося свято феєричним вогняним шоу та нічною дискотекою.