У Новопразькій ОТГ створять Центр безпеки громадян

У Новопразькій об’єднаній територіальній громаді планують створити Центр безпеки громадян. Про це керівник ОТГ Богдан Куруп розповів під час робочої зустрічі керівництва поліції Кіровоградщини та облдержадміністрації, а також очільників територій, що відбулася на цьому тижні в обласному центрі, інфомує CBN.
«У Новопразькій громаді є безпосередня взаємодія як із керівником районного відділення поліції, так і з працівниками поліції. Ми плануємо відкрити Центр безпеки громадян, куди будуть входити місцева аварійна служба і поліцейська станція, – ​наголосив Богдан Куруп і звернувся до керівника Нацполіції в області Романа Козьякова з проханням у зв’язку із реалізацією проекту додатково направити до Олександрійського районного відділу поліції ще одну групу швидкого реагування. – ​Це необхідно, бо Новопразька громада – ​це третина всього району, і її обслуговує єдиний дільничний інспектор, який не має ні транспортного забезпечення, ні підтримки. Тому група швидкого реагування дуже потрібна для безпеки жителів громади».
Додамо, що у селищі Смоліне Маловисківського району відкрили поліцейську станцію, яка обслуговуватиме близько десяти з половиною тисяч громадян – ​жителів трьох населених пунктів. Раніше аналогічну станцію відкрили у селищі Побузьке Голованівського району.
Особливу увагу приділено під час зустрічі й питанню боротьби з корупцією. З цього приводу керівник області Сергій Кузьменко закликав органи Нацполіції докласти максимум зусиль, щоб факти корупції, що мали місце в області, були розслідувані, усі винні були покарані, а суспільство дізналося про суть цих злочинів.