На Олександрійщині розпочався збір ранніх зернових

Про це повідомив на щотижневій апаратній нараді у райдержадміністрації у понеділок, 2 липня, начальник управління агропромислового розвитку РДА Олександр Ткаченко. За його словами, на полях Олександрійщини вже тривають жнива. Попри посушливу погоду, що негативно вплинула на урожайність, аграрії району розпочали збір ранніх зернових згідно з правилами агротехніки. Навіть сильні дощі і поривчастий вітер, що на вихідних пронеслися Попельнастівським і Червонокам’янським краями, не завадили збору врожаю. Вже зібрано майже 20% від прогнозованих площ ранніх зернових, підкреслив Олександр Ткаченко.

Щоправда, негода принесла деякі незручності приватному сектору, де були обірвані лінії електропередач. Майже дві доби місцеві жителі залишалися без світла, поки рятувальники району оперативно ліквідовували всі незручності та аварійні моменти. Наразі ситуація у нормі, повідомив головний рятувальник району Дмитро Колісник. 
Загалом, початок наради був присвячений обговоренню загальнорайонних заходів, що відбулися протягом попереднього тижня з нагоди 100 – річчя державної служби і Дня Конституції України. Перший заступник голови Олександрійської РДА Юрій Коваль, під головуванням якого проходила нарада, подякував усім причетним до організації та проведення заходів за бездоганне виконання професійних обов’язків. 
Також відзначив, що на останній сесії районної ради виділено кошти на умовах співфінансування для будівництва двох сільських амбулаторій у Протопопівці і Червоній Кам’янці, а також направлено на потреби освіти 1 млн 200 тисяч гривень субвенції з державного бюджету для капітального ремонту Новопразького НВО. Окремі суми спрямовані і медичній галузі.
 Літня пора традиційно спонукає до проведення ремонтних робіт і працівників освітянської галузі. Зараз у школах району тривають поточні ремонти, заклади готуються до роботи в осінньо – зимовий період. Юрій Коваль підкреслив, що всі ремонти мають бути завершені до 15 липня.
Йшлося на нараді і про ситуацію в медичній сфері. Говорили, зокрема, про роботу районного гемодіалізного центру; виконання державної програми «Доступні ліки» та стан підготовки до медичної реформи, що передбачає укладання декларацій з лікарями сімейної практики. Обговорили нововведення, що стосуються нарахування субсидій, та стан виконання чинного законодавства в частині дослідження питної води, що призначена для споживання. 
З розглянутих питань Юрій Коваль дав окремі протокольні доручення.