В Олександрії відбувся третій ретрозліт


На минулих вихідних Олександрія приймала Ретрозліт – ​Всеукраїнський щорічний фестиваль історичної авто- і мототехніки. Захід проводився втретє і розрахований був на два дні. Для участі у фестивалі до Олександрії зїхалися власники та поціновувачі ретро автомобілей. Експонати зі своїх зібрань привезли реставратори і колекціонери з Києва, Запоріжжя, Дніпра, Полтави, Кременчука, Кривого Рогу, Смілої, Знам’янки та багатьох інших міст України.

Так, у перший день відкриття ретрозльоту на центральній площі міста вишукувалися кращі зразки старовинних автомобілів. Ними захоплювалися перехожі, які охоче роздивлялися транспортні засоби зблизька та фотографувалися біля них на згадку. Після презентації ретро автомобілей учасники IV Етапу кубка України з ралі на історичних автомобілях рушили за маршрутом від площі Соборної до Кременчука.
А вже наступного дня, 15 липня, на вулицях Олександрії відчувався своєрідний дух певної епохи – ​тут стартував парад ретро техніки.
Далі захід продовжився на стадіоні «Ніка», де олександрійці, а також гості міста мали чудову можливість ознайомитися із більш, ніж 150-ма зразками авто та мототехніки, серед яких був старовинний трактор, який є візитівкою Олександрійського аграрного ліцею.
– Справжньою родзинкою заходу є те, що експонати, які були представлені на ретрозльоті, є максимально автентичними. А відтак цьогорічний фестиваль отримав високу оцінку від офіційних представників Автомобільної федерації України (FAU), під егідою якої проводилося ралі та виставка ретротехніки.
Ми намагалися зробити захід максимально цікавим і для учасників, і для відвідувачів, врахувавши зауваження та побажання людей після проведення минулорічного фестивалю, – ​говорить організатор заходу, засновник громадської організації «Ретроклуб» Олександрія» Ігор Широкун.
За його словами, цьогорічним рідкісним експонатом на ретрозльоті був трактор Універсал ХТЗ Олександрійського професійного аграрного ліцею, а найповажнішим автомобілем, представленим на цьогорічному ретрозльоті-визнаний Hanomag Sturm, 1935 р.в. (власником якого є добре відомий у нашому краї житель с. Протопопівка Ахім Дьобріх)
Традиційно сувенірними подарунками були відзначені переможці ретрораллі, а також лауреати ретрозльоту.
– Звісно, проведення такого масштабного і цікавого заходу було б неможливе без активної підтримки, яку надали наші партнери. Це ​Андрій Коломійцев – ​голова Приютівської ОТГ, Степан Цапюк – ​Олексндрійський міський голова, ФК «Олександрія», ТОВ «УкрАгроКом», мережа магазинів «Маркетопт» і «Оптовичок», компанія Philips Automotive, – ​зазначив наостанок Ігор Широкун.
Він висловив сподівання, що четвертий ретрозліт стане ще масштабнішим та приємно радуватиме учасників і відвідувачів заходу великою кількістю раритетних автомобілей та мотоциклів.