Андрій Ярмоленко та Сергій Кузьменко відкрили спортивний майданчик для гри в міні-футбол


Хто в Україні не знає Андрія Ярмоленка? Напевно, таких одиниці. А ось в Олександрії про нього тепер знають усі. 27 червня він побував на Олександрійщині з почесною місією. Відомий український футболіст, гравець Національної збірної України та «Боруссії» (Дортмунд) Андрій Ярмоленко завітав до Олександрії на запрошення голови обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка, щоб відкрити на базі Олександрійського професійного ліцею новий спортивний майданчик зі штучним покриттям для гри в міні-футбол. Це була неординарна і водночас незабутня подія – ​справжнє свято Футболу! Раділи йому усі – ​педагоги, студенти, жителі міста.

Розділив святкову мить з олександрійцями цього дня і голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко. Звертаючись до присутніх, він наголосив, що в наш час професійно-технічна освіта в Україні знаходиться в пошані, а представники влади дбають про комфортні і якісні умови для навчання та відпочинку студентів. Він повідомив, що на території Кіровоградщини вже відкрито 11 спортивних майданчиків та ще 10 з’являться до кінця поточного року.
– Приємно, що ми разом реалізовуємо цю ініціативу: держава інвестує, а місцева влада співфінансує будівництво, – ​зазначив Сергій Кузьменко.
За його словами, будівництво спортивного майданчика стало можливим завдяки реалізації державної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України», а також за ініціативи обласної державної адміністрації, при підтримці міської влади. Тренуватися, грати на ньому, пропагувати футбол та здоровий спосіб життя тепер матимуть можливість студенти ліцею та охоча олександрійська молодь.
Під час заходу Андрій Ярмоленко забив перші символічні голи у ворота, які захищали голкіпери дитячо-юнацького клубу «Аметист‑2001». Спілкуючись з журналістами, зірковий гість наголосив, що із задоволенням приїхав до Олександрії, адже знає, що тут люблять футбол та активно підтримують місцеву команду. А ще підкреслив: «Дуже хотілося подарувати радість юним спортсменам».
Наостанок зірка футболу охоче роздавав автографи, фотографувався на згадку, а також поділився з олександрійцями особистим секретом успіху, який, за його словами, полягає у притаманному йому високому рівні працездатності.