НА ОЛЕКСАНДРІЙЩИНІ ТРИВАЄ ЗБІР РАННІХ ЗЕРНОВИХ

Станом на 11 липня майже всі господарства району включилися у жнивну кампанію з обмолоту ранніх зернових та зернобобових культур.
«Добігає кінця збирання озимого ячменю та ріпаку, – ​підкреслює Олександр Ткаченко, начальник районного управління агропромислового розвитку. – ​Якщо говорити про врожайність ячменю, то маємо 21,5 цнт/га, а ріпаку 16,1 цнт/га – ​не найкращий результат у районі аби задовольнити наших аграріїв. Погодні умови були не надто сприятливі.
Також триває збирання основної зернової культури – ​озимої пшениці. Її врожайність по району дуже строката, починаючи від 20 і до 60 цнт/га. А були роки, коли наші фермери збирали її по 45–50 цнт/га. На даний час врожайність цієї культури 38 цнт/ га. Обмолочено майже половину всіх наявних площ. Завершуємо збирання гороху, обмолотили 90% площ. Та розпочали збирання ярого ячменю – ​10% обмолочено.
На цьому тижні кілька господарств району, зокрема, ТОВ «Степ» та СФК ім. Фрунзе, можуть завершити жнива. Решта планують зробити це до 1 серпня».