Богдан Куруп зустрівся з медичними працівниками Новопразької амбулаторії


Напередодні професійного свята - Дня медичних працівників голова Новопразької об’єднаної громади Богдан Куруп зустрівся з колективом місцевої амбулаторії, яку очолює ветеран охорони здоров’я, медик з багаторічним досвідом роботи Михайло Цвігун. Зустріч відбулася у ранковий час в актовій залі, що на території лікарні.


Звертаючись до присутніх, Богдан Куруп подякував медичним працівникам Новопразької амбулаторії за високий професіоналізм та відданість справі. «Ви даруєте людям найдорожче – здоров’я, віру та надію. Попри складні економічні реалії, реформи і перебудови - ви завжди приходите людині на допомогу, в будь – який час доби, не зважаючи на особисті труднощі і проблеми», - наголосив він.

Не оминув своєю увагою і питання реформування медичної галузі, мета якої - вивести медицину на новий рівень, щоб вона була доступною і якісною для кожної української сім’ї. Тим більше, коли мова йде про сільську медицину. Зробити її такою можливо при наявності не тільки висококласних фахівців, а ще й - сучасного медичного обладнання, переконаний Богдан Куруп. Тому вже давно поставив собі за мету зробити все можливе, щоб Новопразька амбулаторія була забезпечена хоча б мінімальним набором необхідного медичного обладнання. Таке слово дав не лише собі, а й керівнику закладу Михайлу Цвігуну.



І крок за кроком намічене втілює в життя. Напередодні професійного свята завітав у гості з важливою для колективу і всіх пацієнтів лікарні новиною - спеціально для Новопразької амбулаторії придбано портативний рентген - апарат. Він значно ефективніший за свої попередні аналоги радянської доби і відповідно слугуватиме амбулаторії не один десяток років.

Вартість рентген – апарату 195 тисяч гривень. Аналогічний апарат є в реанімаційному відділенні Олександрійської ЦРЛ.

Нагадаємо, торік для Новопразької амбулаторії за сприяння Богдана Курупа, тодішнього голови РДА, придбано низку іншого медичного обладнання для фізіотерапевтичного кабінету.

На черзі – придбання обладнання для стоматологічного кабінету.

Разом з Богданом Курупом до медиків завітала його заступник з соціальних питань Олена Полтавець.