Обдаровані діти – ​цвіт нашого району

Давня китайська мудрість стверджує: «Шлях в тисячу миль завжди починається з першого кроку». Свій перший крок до мрії, успіху зробили креативно мислячі, розумні, талановиті, красиві, мрійливі, сильні школярі Олександрійщини, взявши участь і здобувши перемогу у різних Всеукраїнських, обласних предметних олімпіадах, мистецьких конкурсах, фестивалях, виставках.
Цю тему озвучуємо невипадково і саме у рамках міжнародного Дня захисту дітей, що відзначається 1 червня. Юних науковців і дослідників, і досить обдарованих дітей – ​цвіт української нації, цьогоріч радо вітатимуть на традиційному святі – ​«Перлини Олександрійщини». Туди, зокрема, будуть запрошені кращі учні нашого району, котрі посіли перші-треті призові місця у різних предметних олімпіадах та спеціалізованих конкурсах.

«Серед юних обдарувань Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у тому числі, обласного рівня і другого етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН у 2018 році – ​маємо 12 переможців, – ​зазначає методист районного відділу освіти Людмила Власенко. – ​У напрямку екології, зокрема, два учні - Тимофій Здоровенко з Цукрозаводського НВК та Анна Петренко з Куколівського – ​керівники Леонід Балацький та Анатолій Шевцов. З біології – ​Дар’я Гейко та Дар’я Кириленко з Новопразького НВО – ​керівник Валентина Пишна. З історії Микола Коханський – ​учень Червонокам’янського НВО -керівник Юлія Заболотна та Дар’я Гейко з Нової Праги – ​наставник Володимир Матяш. З математики та географії кращі: Маргарита Бабкіна – ​учениця Новопразького НВО та Юрій Бунін – ​Попельнастівська ЗШ – ​наставники Юлія Александрова та Олександр Труш.
Є призери і Малої академії наук. Секція МАНу з «Української мови» Дар’я Гейко – ​наставник Галина Пишна; Оксана Лешенко – ​Новопразький НВК, в секції «Літературна творчість» – ​керівник Наталія Бугайова; Дар’я Татусько – ​Новопразький НВК, секція «Зарубіжна література» – ​керівник Ірина Федорова; Катерина Бугайова – ​Новопразький НВК, секція «Історичне краєзнавство» – ​керівник Володимир Матяш; Аліна Хмель Новопразька ЗШ І–ІІ ступенів, секція «Астрономія та астрофізика» – ​керівник Анжела Адаменко; Назар Марченко з Новопразького НВК, напрямок «Електроніка та приладобудування» – ​керівник Лариса Мітленко.
Всеукраїнські перемоги мають троє олександрійців – ​Дар’я Гейко, Назар Марченко та Анна Петренко.
На святі «Перлини Олександрійщини» всі отримають грошові винагороди у розмірі 500, 750 та 1000 грн, а їхнє наставники – ​премії.
Приємно, що діти знають, як би не склалася їхня доля, і яким би не був їхній життєвий шлях, вони – ​українці, і їм належить майбутнє нашої держави.