Новопразька ОТГ залишилася без секретаря


1 червня у Новопразькій музичній школі відбулася перша сесія Новопразької селищної ради сьомого скликання. Серед почесних гостей, які зібрались привітати новообраний депутатський корпус та голову об’єднаної територіальної громади Богдана Курупа – голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, перший заступник голови районної державної адміністрації Юрій Коваль, голова районної ради Ольга Коріненко, Новопразький селищний голова Ольга Горбенко.


Після того, як голова селищної виборчої комісії Валентина Зубова оголосила результати виборів депутатів та голови Новопразької ОТГ та поіменно представила усіх двадцять шість новообраних депутатів, в урочистій атмосфері Богдан Куруп склав присягу на вірність служіння Новопразькій громаді.
Взявши слово, Сергій Кузьменко подякував людям за розуміння реформ та державницьку позицію, наголосивши на тому, що децентралізація дає нові можливості для громади, адже держава передає їй основні повноваження місцевих державних адміністрацій, а також значний фінансовий ресурс.
– Нашою метою є створення благ та добробуту для жителів, які прийшли на вибори і висловили нам довіру. Впевнений, що через кілька років ми зможемо гордо і прямо дивитися у вічі людям, які нас обрали, – сказав Богдан Куруп, звертаючись до присутніх та закликав усіх депутатів до плідної та конструктивної роботи задля розвитку і розбудови Новопразької ОТГ.
Далі депутати розпочали розгляд питань порядку денного першої сесії Новопразької селищної ради, у ході якої затвердили ряд кадрових питань. Зокрема, депутати обрали заступником голови ОТГ з гуманітарних питань Олену Полтавець, а заступником голови ОТГ із питань житлово-комунального господарства Володимира Півняка. Керуючою справами виконавчого апарату ради - начальником загального відділу Новопразької селищної ради стала Ірина Сафронова.
Під час сесії депутати затвердили склад постійних комісій Новопразької ОТГ, а також прийняли рішення про покладання обов’язків старост (до проведення виборів у 2020 році) на колишніх сільських голів Шарівки та Пантазіївки.
Проте у ході сесії депутати так і не дійшли згоди щодо обрання секретаря селищної ради. Запропонована Богданом Курупом кандидатура на цю посаду Василя Гейка під час таємного голосування не набрала необхідної кількості голосів. Так, депутати фракції «Батьківщина» відмовилися голосувати, натомість кандидатуру Василя Гейка підтримали 13 депутатів, двоє не підтримали та один депутат утримався. Відповідно не вистачило всього одного голосу для обрання секретарем ради Василя Гейка.
Перша сесія новоствореної громади відбулася. Якою вбачають свою подальшу депутатську участь у роботі Новопразької ОТГ її депутати – ми запитали у них особисто. 

Олена Малихіна, депутат Новопразької ОТГ (виборчий округ – с. Гайове): 
– Маю досвід роботи в органах місцевого самоврядування, адже свого часу була депутатом Шарівської сільської ради. А нині висловлюю щиру вдячність своїм виборцям за довіру на місцевих виборах, тож буду намагатися виправдати усі їхні сподівання. 
Першочерговим завданням депутата вважаю – сприяння поліпшенню життя людей. Наприклад, на території с. Гайове є проблеми, над вирішенням яких необхідно працювати: освітлення, налагодження роботи комунального підприємства, ремонт доріг і т.п. Розумію, що і в інших населених пунктах, які увійшли до складу Новопразької ОТГ, проблем вистачає. Розраховую на розуміння та підтримку депутатського корпусу, консолідацію зусиль задля поступового вирішення проблем усіх територій. 

Наталія Клименко, депутат Новопразької ОТГ (виборчий округ – Нова Прага):
– Я була депутатом Новопразької селищної ради попереднього скликання. 
Переконана, що саме завдяки активності, наполегливості можна досягнути будь-яких позитивних змін у житті. Депутати повинні займати не лише активну життєву, а й депутатську позиції, тоді їм буде під силу зробити усе необхідне для економічного зростання, підвищення добробуту людей, створення належних умов життя та праці трудівників села.