«Ковчег» – ​володар Кубку з футболу на приз районної газети «Сільський вісник»


Фінальний матч на кубок районної газети «Сільський вісник» відбувся минулої суботи, 16 червня, на стадіоні «Ніка+», у м. Олександрії. Цього дня підтримати команди-учасниці прийшла велика кількість вболівальників, серед них і перший заступник голови Олександрійської РДА Юрій Коваль.

Популяризація футболу та здорового способу життя – ​головна ідея, яку вже протягом багатьох років поспіль переслідують організатори змагань – ​редакція газети районного часопису «Сільський вісник» та ГО «Федерація» футболу Олександрійського району».
Сам розіграш Кубку на приз районної газети «Сільський вісник» був започаткований понад 20 років тому. Щороку він проводиться перед початком районного чемпіонату Олександрійщини з футболу. Винятком не став і 2018 рік, тож стартували змагання з 12 травня і тривали до 16 червня.
Участь у цьогорічному розіграші кубку газети загалом взяли 8 команд, які за результатами жеребкування були поділені на пари:«Альянс» (м. Олександрія)-«Шляховик» (м. Олександрія); «Олександрійське» (смт Олександрійське)-«Ковчег» (с. Недогарки); «Олімпік» (с. Андріївка)-«Шляховик‑2» (м. Олександрія), «Головківка» (с. Головківка)-«Арсенал» (с. Недогарки). Проте, після запеклих змагань у фінал вийшли лише «Ковчег» (м. Олександрія) та «Арсенал» (с. Недогарки). Саме ці команди і змагалися у фінальному поєдинку 16 червня. Кожна з цих двох команд протягом усієї гри намагалася не поступитися суперникові та вибороти перемогу. Але все ж таки футболісти «Ковчега виявилися сильнішими за своїх суперників, тож після тривалої, напруженої, боротьби гра закінчилася з рахунком 7:00. Чотири м’яча у ворота арсеналівців забив Дмитро Прокоф’єв, два – ​Олександр Мірошниченко, один – ​Юрій Сидоренко.
Варто зазначити, що протягом двох таймів із глядацьких трибун не вщухали бурхливі оплески – ​так активно підтримували фанати свої команди. Цього суботнього дня вони не пожалкували свого особистого часу і прийшли вболівати за футболістів та разом з ними радіти перемозі.
Призери та переможці змагань отримали від головного редактора газети «Сільський вісник» Ірини Балашової, голови ГО Федерації футболу Олександрійського району Юрія Котова та першого заступника голови районної державної адміністрації Юрія Коваля, який долучився до церемонії нагородження учасників змагань, медалі, дипломи, грошові винагороди. А головний приз – ​Кубок з футболу від районної газети «Сільський вісник» дістався команді «Ковчег».
– Мені особисто, як керівнику районного часопису, надзвичайно приємно, що завдяки людям, які закохані у футбол, друзям, які підтримують проведення Кубку з футболу на приз районної газети «Сільський вісник», вдається щороку проводити дані змагання та долучатися до процесу популяризації такої цікавої й масової гри в Олександрійському районі, як футбол. Хочу висловити вдячність голові ГО «Федерація футболу Олександрійського району» Юрію Котову, який щороку допомагає з організацією заходу, а також групі компаній «УкрАгроКом», які фінансово підтримують проведення цих змагань, – ​зазначила Ірина Балашова, коментуючи завершення цьогорічних змагань.

P.S. Розповідь про капітана  команди «Ковчег»​ Дмитра Прокоф’єва читайте, будь ласка, в наступному номері.