У школах району стартувала оздоровча кампанія

Цього року останній дзвоник у деяких навчальних закладах Олександрійського району пролунав 25 травня, в інших – ​31 травня. Тож і традиційна оздоровча кампанія, яка щороку проводиться на базі загальноосвітніх навчальних закладів району одразу після завершення навчального року, стартувала не в один і той же час.

Так, 29 травня в нашому районі на базі загальноосвітніх навчальних закладів розпочали свою роботу 13 пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням дітей. Загалом, цього року у 30 пришкільних таборах відпочинку, які діють на базі навчальних закладів, планується охопити відпочинком 1978 осіб (що становить 68% від загальної кількості дітей, які підлягають залученню до відпочинку, а це учні з 1 по 8 клас, а також десятикласники).
У поточному році літнім відпочинком охоплено дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей-чорнобильців, дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей, дітей учасників АТО, дітей переміщених осіб, дітей, які перебувають на диспансерному обліку, а також талановитих та обдарованих дітей.
Головне призначення пришкільних таборів – ​урізноманітнити літній відпочинок дітей, зробити його цікавим та змістовним. Тож з цією метою, скажімо, у пришкільних таборах відпочинку забезпечено належну виховну, культурно-масову роботу, а також заплановані цікаві пізнавальні екскурсії. Діють табори за різними профілями: туристично-краєзнавчий, національно-патріотичний, гуманітарно-естетичний та багато інших.
Крім того, в рамках проведення відпочинкової кампанії при таборах відпочинку працюють три мовних табори: у Головківському НВК, Новопразькому НВО та Протопопівській ЗШ, а також функціонують 12 мовних груп.
– З районного бюджету на кожну дитину 1–4 класів, яка перебуває у таборі відпочинку, передбачено по 40 грн. 24 коп. на день. Кошти витрачатимуться на дворазове гаряче харчування, що в загальній сумі складає 459 тис. грн. Усі інші школярі, які охоплені літнім відпочинком, будуть теж двічі на день харчуватися, але вже завдяки залученим спонсорським коштам, – ​коментує методист відділу освіти райдержадміністрації Світлана Козир, і додає, що цьогорічні пришкільні табори літнього відпочинку завершать свою роботу 18 червня.