14-15 липня запрошують на показ ретротехніки


«Нещодавно Автомобільна федерація України затвердила календар дводенного Загальноукраїнського фестивалю історичної техніки «Олександрія Ретрозліт‑2018», – ​днями повідомив організатор заходу Ігор Широкун. – ​До Олександрії з різних куточків України завітає з півтори сотні раритетних автомобілів і мотоциклів, та навіть вперше покажуть стару сільськогосподарську техніку. Урочисте відкриття почнеться о 10 годині на Соборній площі».

Ігор Широкун рзповів, що першого дня заплановано низку конкурсів і вікторин. Разом з тим родзинкою фестивалю стане ретроралі «Олександрія-Кременчук» з екскурсією на завод «КрАЗ». Там передбачено відвідати музей і полігон для випробування нової техніки, а надвечір – повернення в Олександрію.
Другий день розпочнеться о 8.00 год. на стадіоні «Ніка». Нова концертно-розважальна програма, ярмарка народних умільців, вікторини у ретростилі і слалом на ретромотоциклах.
Цьогоріч олександрійське ралі приймає у себе автоколекціонерів з Києва, Дніпра, Запоріжжя, Полтави, Кременчука та інших міст країни. Вперше триватиме два дні.
Власникам ретротехніки і глядачам організатори обіцяють вдосталь сюрпризів та подарунків від спонсорів, якими виступили: Philips Automotive, мережі магазинів «МаркетОпт-Оптовичок», ТОВ «УкрАгроКом» та ФК «Олександрія».
Захід триватиме при підтримці олександрійського міського голови Степана Цапюка і традиційного партнера «Ретрозльоту» Андрія Коломійцева.