Фестиваль недільних шкіл «Мир Вам!» зібрав понад двохсот дітей


9 травня 2018 року зблагословіння високопреосвященого Іосафа митрополита Кіровоградського і Новомиргородського у ставропігійному храмі на честь Різдва Христового м. Олександрії відбувся всеукраїнський фестиваль недільних шкіл «Мир Вам!», присвячений Світлому Христовому Воскресінню та Дню перемоги та миру.
У заході взяли участь понад двісті дітей та молоді із недільних шкіл Кіровоградської області, а також вчительський колектив недільної школи із міста Луцьк.
Розпочалось усе із Божественної Літургії з поясненнями. Священикам допомагали прославляти Господа дитячий хор Свято-Троїцького храму с. Созонівна та хор «Покров» м. Луцьк. Діти і дорослі підійшли до Таїнств Сповіді та Причастя.
Основна частина свята розпочалась з вітального слова митрополита Іоасафа, який зазначив, що не дарма в далекому минулому день закінчення великої війни збігтися зі Світлим Христовим Воскресінням. Господь Іісус Христос зруйнував вічну смерть, а перемога наших прадідів здолала зло. Владика благословив всіх учасників, щоб достойно прославили Воскреслого Христа.
Продовжили захід слова, які являються фундаментальною основою фестивалю «Мир Вам»: «Де панує страх, туди приходить Той, Хто рятує від страху; де панує збентеження, там наступає тиша. Мир вам! В розпал страху приносить ліки. «Став посеред нас», і що говорить? - "Мир вам!". Світ припиняє війну, розсіює страх, виганяє ворожнечу. "Мир вам". Мир… мир душі… мир у серці – це перший дарунок Воскреслого Христа для нас людей».
Цими слова були пронизані усі дитячі виступи. Діти своїми піснями, віршами та театральними дійствами допомогли для гостей свята поринути у глибину слів Іісуса Христа «Мир вам!». Колективи недільних шкіл були нагородженні архієрейськими грамотами в благословіння за участь у фестивалі, також отримали подарунки фліпчарти від фабрики «Єкатеринославські меблеві майстерні» та його очільника Поляцького Анатолія Васильовича. З вітальним словом від управління освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради звернулась Чернуха Інна Григорівна.
Продовжився фестиваль на ігрових та творчих зонах. Діти розважались разом із агентством свят «Веселка», брали участь у майстер-клас, що підготували майстриня Бібліотеки - філія №10 Олександрійської МЦБС та вчителя Олександрійської ЗОШ №10 та інших. Гостями фестивалю також були працівники управління патрульної поліції Кіровоградської області, а саме інспектори відділу із зв’язків з громадськістю, які розповідали для дітей про елементарні правила дорожнього руху: дорожні знаки, сигнали світлофора, правила для пішоходів і велосипедистів, кожен охочий мав змогу сфотографуватися з офіцерами поліції.
Активну участь в організації фестивалю взяли заклади освіти міста Олександрії ЗОШ №10 та ДНЗ №8, парафіянин ставропігійного храму на честь Різдва Христового. Маємо надію, що даний фестиваль буде проводитись щорічно.