Президентська партія отримала перемогу і буде працювати на розбудову ОТГ

29 квітня у Приютівській та Новопразькій ОТГ пройшли вибори

На фото: А.Коломійцев, Ю. Гугленко, Б.Куруп

- Якщо ми щось говоримо – ​то обов’язково виконуємо, – ​такими словами Богдан Куруп прокоментував запитання «Сільського вісника» стосовно ініціатив, що започатковані ним на посаді голови Олександрійської РДА. Йшлося передусім про домовленість з сільськими головами про те, що кошти, перераховані одноосібниками в районний бюджет за обумовленою ставкою земельного податку, будуть повернуті сільським громадам на розвиток територій. Ми поцікавилися, чи залишиться в силі ця норма після того, як на посаді голови Олександрійської РДА невдовзі з’явиться інша людина.
Богдан Куруп запевнив, що в подальшому будуть реалізовані усі напрацьовані проекти, оскільки в райдержадміністрації працює і залишиться працювати команда однодумців. «Усі ми зацікавлені у розвитку сільських територій. І хто б не посів крісло голови РДА, переконаний, він буде керуватися саме такими принципами. Тим більше, що ця ініціатива конструктивна і направлена на розвиток територій, – ​підкреслив переможець виборчих перегонів на посаду голови Новопразької ОТГ Богдан Куруп. Йшлося про це на прес – ​конференції за підсумками місцевих виборів, що відбулися 29 квітня. У заході також взяли участь Андрій Коломійцев, новообраний голова Приютівської ОТГ і Юрій Гугленко, заступник голови Кіровоградської регіональної організації партії «БПП «Солідарність».
Говорили про результати виборів, хід виборчого процесу і плани щодо розвитку територій. Цікавилися журналісти прізвищами можливих претендентів на посади заступників голів утворених ОТГ. З цього приводу Богдан Куруп зазначив, що про формування команди говорити ще зарано, оскільки наразі виконує обов’язки, які на нього покладені Президентом П. Порошенком. «Але очевидно, що це будуть ті люди, з ким я працював на попередній роботі, тобто в Олександрійській РДА. Поки що прізвищ називати не буду. На все свій час», – ​сказав Б. Куруп. У свою чергу, Андрій Коломійцев зазначив, що формувати свою команду почне відразу, як тільки будуть оголошені офіційні результати виборчих перегонів. «Бо перед нами стоїть серйозне завдання – ​забезпечити повноцінне функціонування і спроможність утворених ОТГ. Щоб це реалізувати, в команді мають працювати професіонали, яким ми довіряємо», – ​підкреслив новообраний голова Приютівської ОТГ. Він також підкреслив, що за два – ​три тижні під час підготовки до першої сесії такі пропозиції будуть сформовані.
Обидва лідери також наголосили, що повноцінна робота в ОТГ почнеться, коли бюджети дозволятимуть втілювати певні плани. У пріоритеті – ​ремонт доріг, облаштування вуличного освітлення, заміна мереж водогону, питання транспортного перевезення, земельні відносини та інші. Відповідно до бюджетного законодавства, податки, на які розраховує громада, вона почне отримувати з 1 січня наступного року, якщо не буде змін до Бюджетного кодексу. Новообрані керівники територій висловили сподівання, що ОТГ в подальшому будуть збільшуватися за рахунок територій, які поки не увійшли до складу громад.
Своїми думками стосовно підсумків виборчого процесу поділився заступник голови організації «Блок Петра Порошенка “Солідарність” - Юрій Гугленко. «Мені приємно, що наша команда отримала значну перемогу. У два і більше разів наші кандидати отримали голосів і перемогли з великим відривом», – ​додав він.
Як було зазначено, Андрій Коломійцев отримав майже 63% голосів, Богдан Куруп – ​52%. Крім того, БПП отримав 25 депутатських мандатів, що складає майже 35% від загальної кількості депутатів, які обирались. Буде сформована дієва більшість, яка працюватиме на користь громади. Загалом по Україні значну перемогу отримала президентська сила. Це 26 голів, які очолять новостворені ОТГ.
Юрій Гугленко не оминув увагою і численні порушення виборчого законодавства, що мали місце з боку опонентів. «На жаль, наші опоненти застосовували різні технології. За даними правоохоронних органів було зафіксовано факти прямого підкупу виборців представниками “Батьківщини”. Незрозуміло, наприклад, для чого цією партією було запрошено спостерігачів з інших областей. Але в цілому наша партія отримала перемогу і буде працювати на розбудову ОТГ», – ​сказав Юрій Гугленко.