Велике прибирання: район вийде на толоку

21 квітня Олександрійський район підтримає Всеукраїнську толоку і також проведе велике прибирання. Про це повідомив перший заступник Олександрійської РДА Юрій Коваль під час апаратної наради. Він підкреслив, що благоустрій населених пунктів триває вже не один день – прибираються прибудинкові території, парки, сквери сіл і селищ, дитячі майданчики, зупинки громадського транспорту, береги річок, узбіччя доріг та лісосмуг, несанкціоновані звалища. До толок залучаються жителі сіл, селищ, колективи установ, підприємств району. Втім, кульмінаційним буде саме Всеукраїнський день довкілля.

Юрій Коваль закликав колег долучитися до великого прибирання у суботу, 21 квітня. 
Своїх земляків запрошують на толоку і сільські та селищні голови. Ось із яким закликом до жиителів селища звернулася, зокрема, Новопразькй селищний голова Ольга Горбенко:
«Шановні односельці!
Запрошую всіх небайдужих новопразьців приєднатися до робіт із благоустрою паркової зони 17 квітня 2018 року та взяти участь у проведенні Дня довкілля – 21 квітня 2018 року.
Давайте всі разом принесемо користь суспільству, природі, рідному селищу. Для цього організуємо прибирання на власному подвір’ї та прилеглій території. Разом із родиною та сусідами висадимо дерева та квіти, адже кожен небайдужий вчинок — це запорука майбутнього. Пам’ятаймо, що про природу та чистоту повинна дбати не тільки держава, але й кожна людина!»
Нагадаємо нашим читачам, що у третю суботу квітня в Україні щороку  відзначається День довкілля. Його  встановлено в 1999 році указом Президента України відповідно до Всесвітнього Дня довкілля, який відзначається 5 червня. 
День довкілля в Україні було започатковано на базі Всеукраїнської акції «Дерево — Життя», тому й відзначають його в найкращий весняний час для озеленення та благоустрою населених пунктів.