НОВА ПРАГА. 3 березня перед новопразьцями про виконану у минулому році роботу звітувала Новопразький селищний голова Ольга Горбенко, депутати та працівники селищної ради. Зустрічі пройшли у двох будинках культури і в дитячій музичній школі. У звітному слові очільник селища розповіла про роботу селищної ради та її виконавчих органів, відповідала на запитання присутніх, висловила слова подяки людям, які доклали значних зусиль у справі розвитку рідного селища. До громади звернулися і депутати селищної ради Армен Єнгоян, Володимир Карпотя, Сергій Рудий та Людмила Мороз. Зі словами вдячності на адресу селищного голови виступила директор  Новопразької ЗШ І-ІІ ст. Валентина Коновалова та директор  БК № 2 Світлана Сафронова. Однак найбільш емоційною видалася зустріч у музичній школі. Не обійшлося без вигуків, крику, звинувачень. Часом доходило до того, що не можна було почути відповідей на ряд запитань. Про що говорили і вигукували із залу? Про наболіле: неналежну якість питної води, відсутність санкціонованого сміттєзвалища, що призводить до антисанітарії, ремонт дорожнього покриття вулиць, роботу комунального підприємства, про проблеми медичної галузі селища, земельні питання. Звинувачували селищного голову у нераціональному використанні коштів селищного бюджету та невиконанні передвиборної програми. 
За словами депутата селищної ради Сергія Рудого, який також звітував цього дня, у селищі 22 виборчих округи і в кожному з них є проблеми, які слід вирішувати. «Проте на це потрібні кошти і чималі. У кожному окрузі є вулиці, які потребують ремонту, освітлення, благоустрою, є проблеми з водою, кожен депутат намагається звернути увагу на свій округ з метою виділення фінансування на ту чи іншу проблему. Але можливості швидкого вирішення всіх питань на сьогодні немає. Для цього потрібен час. Не можна заасфальтувати і освітити всі вулиці за один чи два роки, адже навіть витративши на ці цілі весь бюджет, коштів не вистачить. Потрібно робити це планомірно, і з року в рік. Ті ж, хто переконує, що можна вирішити все і одразу - дурять людей і займаються передвиборчим популізмом», - зазначає Сергій Григорович.
Що стосується виборів в ОТГ, то в оприлюдненій інформації ЦВК йдеться про те, що під час перших виборів в Новопразькій та Приютівській об’єднаних громадах буде утворено 26 територіальних, одномандатних виборчих округів і відповідно в кожній з утворених громад буде обрано 26 депутатів.
Також Центральна виборча комісія визначилася з розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення перших виборів депутатів селищних рад. Відповідно до рішення Центрвиборчкому на вибори в Новопразькій ОТГ з держбюджету виділили 333,7 тисяч гривень, у Приютівській ОТГ - 407,2 тисячі гривень.