Виборчі перегони стартували: сформовані Новопразька і Приютівська комісії

16 березня відбулося засідання районної виборчої комісії, під час якого затверджено склад територіальних виборчих комісій – ​Новопразької і Приютівської селищних комісій. До кожної з них увійшли по 18 осіб - представники від «БПП», «Самопомочі», «Радикальної партії», «Батьківщини», «Народного фронту», «Аграрної партії», «Партії пенсіонерів», УКРОПу, «Свободи».
Від різних суб’єктів подання до складу Новопразької селищної комісії було 19 подань, до Приютівської – ​27. Але через невідповідність вимогам чинного законодавства наданих документів комісія шляхом голосування відхилила одне подання (від ПП «Сила людей») до Новопразької виборчої комісії і сім подань, зокрема, від «Опозиційного блоку», «Сили людей», «Відродження», «За життя» до Приютівської комісії. Це миттєво викликало обурення та супротив з боку представників цих політичних сил. Вони голосно кричали, вимагали змінити рішення та погрожували голові комісії Анатолію Курупу судовими тяжбами. Довелося навіть викликати представників поліції.
Щоправда, до затримання справа не дійшла і невдоволені продовжували перешкоджати роботі комісії. Фактично під їхнім психологічним тиском, в атмосфері відкритих образ і відвертих погроз комісія провела жеребкування. У результаті якого з 10 кандидатів були обрані 8 представників від партій (стільки було вакансій) в члени Приютівської селищної комісії. Для Новопразької комісії жеребкування не проводили, оскільки було 18 подань, що відповідало кількості вакансій. Потому обрали керівний склад комісій.
Головою Новопразької комісії стала Валентина Зубова від партії «Самопоміч». Головою Приютівської виборчої комісії обрано Василя Титаренка від «БПП».
На момент, коли верстався номер, новообрані виборчі комісії вже розпочали свою роботу- вони склали присягу і приступили до виконання посадових обов’язків. З 26 березня по 4 квітня вони прийматимуть подання та здійснюватимуть реєстрацію кандидатів на посаду голови об’єднаної громади і кандидатів у депутати Новопразької та Приютівської селищних рад. Працюватимуть територіальні комісії в приміщеннях селищних рад Приютівки і Нової Праги.
І. БАЛАШОВА.