Новопразькі школярі отримали сучасні комп’ютери

У школи Олександрійського району почали надходити комп’ютери, придбані за кошти районного бюджету. На минулому тижні по шість комплектів комп’ютерної техніки отримали три Новопразькі навчальні заклади: навчально – ​виховне об’єднання, школа І–ІІ ступенів та навчально – ​виховний комплекс. Учнівським колективам передав їх голова Олександрійської РДА Богдан Куруп під час робочої поїздки на територію Новопразької селищної ради.
Першим пунктом зупинки посадовця було навчально – ​виховне об’єднання. Тут ще тривають роботи з модернізації закладу та забезпечення його енергоефективності. Торік у закладі оновлена система опалення, перекрито дах. Наразі ж плануються роботи з перепланування будівлі під школу і садочок. Очікується, що у відокремленому приміщенні будуть створені всі необхідні умови для комфортного перебування дошкільнят. Як виглядатиме освітній простір цього закладу після ремонту, Богдан Куруп дізнався від представників підрядного підприємства. Разом вони обговорили запропонований проект перебудови та вартість монтажно – ​будівельних робіт. Як зазначалося, у планах влади і громади зробити реконструкцію закладу вже цього року.
Наступною була зустріч з колективом Новопразького будинку дитячої та юнацької творчості, де голова РДА разом з директоркою Людмилою Мороз оглянув стан існуючої в закладі котельні, яку планують модернізувати шляхом заміни котла, та поспілкувався з колективом педагогів. Почув їхні побажання і пропозиції стосовно поліпшення роботи закладу, який розташований у будівлі, що зведена у далекому 1903 році.


Ще більш цікавою і насиченою була екскурсія шкільними кабінетами навчально – ​виховного комплексу. Тут посадовець поспілкувався з талановитими дітьми, юними винахідниками гуртка технічного конструювання (керівник Олена Корнієнко) та прослухав презентацію їхніх винаходів. Діти розказали про свої захоплення технологічними процесами та про свою участь у різноманітних екологічних форумах та конкурсах з робототехніки.
Що стосується відкриття комп’ютерного класу, то поки новенькі машини стоятимуть у коробках, повідомила поважному гостю директорка школи Лариса Мітленко. За її словами, їх встановлять після того, як у школу прийде швидкісний інтернет. Відомо, що цим питанням у селищі Нова Прага і школі зокрема займаються спеціалісти.
Розраховує на підключення до всесвітньої павутини і Новопразька школа І–ІІ ступенів, яка також з радістю прийняла шість комплектів для комп’ютерного класу. За таку увагу до закладу районній владі подякували представники учнівського колективу школи – ​відмінники, учні шостого класу Єлизавета Самотуга та Денис Радченко. А ще діти висловили сподівання, що в їхню школу також незабаром прийде швидкісний інтернет.
Разом з керівницею школи Валентиною Коноваловою Богдан Куруп обговорив можливості відкриття на базі закладу інклюзивно – ​ресурсного центру та оглянув окремі класні кімнати, в яких, за попередніми пропозиціями, можуть бути створені умови для навчання дітей з особливими потребами.
Нагадаємо, тендер на придбання комп’ютерної техніки для шкіл Олександрійського району проходив у кілька етапів. Нині його виграла київська фірма, яка вже виконує узяті на себе зобов’язання. Очікується, що на загальну суму 1560 тисяч гривень усі 24 школи Олександрійського району отримають 144 комп’ютери.
М. ВЕСЕЛКА.