Відзначено почесних голів первинних організацій


Нещодавно відбулося засідання президії ради районної організації ветеранів України, на якому розглянуті питання діяльності організації за минулий рік та планування роботи на поточний. Інформуючи членів президії, голова ради районної ОВУ Олександр Голуб зазначив, що в 2016 та 2017 роках наша ветеранська організація за підсумками обласного щорічного огляду - конкурсу практичної діяльності визнана однією із найкращих в області. Значних успіхів у захисті вікових, економічних інтересів та потреб досягли медична галузь району, територіальний центр, Новопразька селищна та Головківська сільська ради.


Але основними провідниками та організаторами ветеранської роботи були та залишаються ветеранські активісти та голови первинних осередків у населених пунктах та трудових колективах. Тож цього року президія ради розглянула ряд клопотань та за бездоганну багаторічну працю у розвитку ветеранського руху на Олександрійщині присвоїла звання «Почесний голова» Недогарської первинної організації ветеранів України Воробйову Анатолію Кириловичу, Щасливської – ​Погорілому Івану Петровичу, Клименку Анатолію Миколайовичу, Улянівської – ​Скляр Лідії Прокопівні, Головківської – ​Сніжку Володимиру Андрійовичу, Войнівської – ​Гоголєвій Варварі Кирилівні та Олександрівської – ​Кундіренко Надії Никифорівні. Грамотами Кіровоградської обласної організації ветеранів України за підтримку і особистий внесок у розвиток ветеранського руху на Кіровоградщині відзначені Новопразький селищний голова Ольга Григорівна Горбенко та Головківський - Тетяна Володимирівна Кузьменко.
Президія ради підтримала ініціативу ветеранської громади Нової Праги щодо увічнення пам’яті шляхом встановлення пам’ятної дошки відомому краєзнавцю та етнографу, ветерану Другої світової війни Федору Миколайовичу Плотніру, спорудження в Сквері миру пам’ятного знаку «Миру нашій Землі».
Члени президій розглянули проект плану роботи ради районної ОВУ на 2018 рік та затвердили заходи на його реалізацію.
Була також підтримана пропозиція щодо надання допомоги новоселівським ветеранам у створенні музейної кімнати бойової та трудової слави.
Шляхом покладання квітів до пам’ятної дошки в Новій Празі було відзначено 75-ту річницю активної фази дій партизанського з’єднання під командуванням І.Д Діброви та К. І. Сабанського, яке діяло в роки війни на Кіровоградщині.
Прес-група районної ОВУ