«Березневий першоцвіт – ​2018» дивував приютівців


Уже вкотре у Цукрозаводському будинку культури пройшов фестиваль художньої самодільность «Березневий першоцвіт‑2018». Цьогоріч напередодні жіночого свята – ​8 Березня піднімали настрій мелодійні пісні та вірші у виконанні талановитих вокальних колективів та аматорів з Приютівки, Березівки та Протопопівки. На заході вдалося побувати й мені.

Першою з композицією «Река любви» на імпровізованій сцені виступила Тетяна Ковальова. А потім Меланія Ковка – ​мама й бабуся декларувала вірш «Мать». Дебютанткою свята стала випускниця Олександрійського училища культури Анастасія Прядка. Вразила гостей своїм сольним співом і Раїса Афанас’єва з Протопопівки, виконавши пісню «Ти прийди за мною».
Колективи «Надія» і «Березівчанка» – ​додали емоцій запальними композиціями – ​«Ласкаво просимо» та «А я молоденька». Берегинями української народної пісні були вокалістки колективу «Криниченька» на чолі з Леонідом Рябоконем.
Своїм гарним голосом дивувала й студентка училища культури Ольга Жосан, яку місцеві знають з дитинства і яка радує співом не лише свою родину, а й всіх своїх добрих земляків.
Родзинкою заходу був виступ Анастасії Прядки, котра презентувала гру на гітарі – ​так званий «Кубинський танець».
Дуже щемливий вірш під кінець свята декларувала Ніна Лазаренко з Протопопівки. Піднесення йому додала остання композиція – ​пісня «Всі жінки – ​королеви».
Підсумувала захід вітаннями Галина Замараєва – ​керівниця Цукрозаводського будинку культури. Подякувала, зокрема, за його проведення товариству «Олександрійський цукровий завод» в особі Леоніда Леонідовича Третяка, звукооператору Сергію Замараєву та бібліотекарю-сценаристці Наталії Солдатенко, а також всім присутнім.
Н. Луценко.