Чим живеш, громадо

АНДРІЇВКА. На черговій сесії, що пройшла 30 січня, сільські депутати запланували, куди спрямують кошти у цьому році. Крім поточних питань, виділять кошти на відкриття медпункту у селі Сургани. У селі Степанівка по вулиці Гоголя укладуть 200 метрів асфальтового покриття. Не обійдуть увагою місцеве відділення зв’язку, де серйозного ремонту потребує дах, його планують перекрити.
А ще спільними зусиллями із спонсорами хочуть втілити бажання вірян щодо відкриття церковного приходу. Вже провели зустріч із священиком Никанором із Куколівки, заклали камінь під майбутню будівлю у місцевому парку, зазначає сільський голова В. Близнюк.

КУКОЛІВКА. Чимало планів, спрямованих на покращення життя громади, у місцевих депутатів та сільського голови Г. Горбань. Значну суму, а саме 400 тисяч гривень, заплановано використати на встановлення вуличного освітлення. Технічна документація вже розроблена на 6 КТП. З настанням сприятливих погодних умов розпочнуться роботи із монтажу. На ремонт доріг заплановано 128 тисяч гривень, а на пільгове перевезення куколівчан – 15 тис.

НОВА ПРАГА. 26 січня на позачерговій сесії селищної ради місцеві депутати схвалили проект рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та план організаційних заходів. Тепер проект рішення передадуть до Кіровоградської ОДА для надання висновку щодо відповідності цього проекту Конституції України та Законам України.
- Також депутати селища затвердили Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за проїзд пільгових категорій жителів смт Нова Прага на 2018 рік, - зазначає селищний голова Ольга Горбенко. – Згідно з  нею змінено день пільгових перевезень з понеділка на середу та знято обмеження щодо кількості пасажирів пільгових категорій на кожному рейсі. Скористатись правом пільгового проїзду можна з шостого лютого поточного року. Для цього потрібно отримати проїзні документи у селищній раді та  мати при собі посвідчення на право користування пільгами.

ЧЕРВОНА КАМ’ЯНКА. У планах сільської влади і депутатів продовжити ремонт у дитячому садочку. Цьогоріч відремонтують середню групу, на що вже запланували 100 тис. грн. Продовжаться роботи із встановлення вуличного освітлення. Сільський голова Т.Бессараб зазначає, що з запланованих 15 КТП, вже вдалося зробити майже половину – сім. Цьогоріч до наявних ліхтарів, що освітлюють сільські вулиці, додадуться  ще 50, на що спрямують близько 200 тис. грн. На двох віддалених вулицях встановлять два ліхтарі на сонячних батареях. Для безпечного руху транспорту та пішоходів на двох містках встановлять відбійники.
О. СТОРЧОВА.