На Олександрійщині вшанували воїнів – ​афганців


Щороку ми вшановуємо подвиг учасників бойових дій, які не за власним бажанням, а виключно з обов’язку брали участь у військових конфліктах, проявляли силу духу, відвагу, мужність. 15 лютого - особливий день у житті воїнів, які виконували інтернаціональний обов’язок  на території інших країнах світу. Воїни - «афганці» Олександрійщини і сьогодні не втрачають бойового братства, займають активну життєву позицію. Традиційно відгукнулися вони на запрошення зустрітися з цієї нагоди у районному будинку культури. У повному залі поєдналися кілька поколінь, серед яких колишні воїни і молодь. Цього дня усіх об’єднувало одне бажання – щоб ніколи не повторились страхіття, щоб молодь ніколи не брала участі у військових конфліктах.



З вдячністю за чесно виконаний обов’язок звернулися до запрошених гостей перший заступник голови Олександрійської районної державної адміністрації Юрій Коваль, голова районної ради Ольга Коріненко. Вони ж запросили на сцену учасників бойових дій, аби вручити колишнім воїнам грамоти і квіти. Серед нагороджених спільною Грамотою райдержадміністрації та районної ради Олексій Банул, Володимир Гейко, Віктор Гуртовий, Микола Волков, Іван Німчук. Подякою відзначено Володимира Константинова, Анатолія Овечка, Юрія Сафронова.
Найтяжче було згадувати про нелегкі дні служби, хай і дуже далекі, але такі щемливі, тим, хто побував у справжньому пеклі. Дехто ділився спогадами, згадував побратимів, за кого усе розповіла пісня. Серед них – ​голова Олександрійської районної спілки ветеранів війни в Афганістані Валентин Кондрескул, його заступники – ​Олексій Банул, Віктор Гуртовий, голова відокремленого підрозділу Всеукраїнської спілки учасників бойових дій «Побратими України», ветеран Афганської війни, учасник АТО Олександр Мусулега.
Продовжили зустріч такі ж хвилюючі пісенні та танцювальні дарунки від творчих працівників районного будинку культури. Серед них: літературно-музичний сюжет «Ти тільки чекай мене…» у виконанні учасників народного театру малих форм «Консенсус», пісні у виконанні ВІА «Джем», Віти Єрьоміної та кілька композицій хореографічного колективу «Авантюрин».
О. СТОРЧОВА.