Чи існує маршрут до Улянівки?

Після опублікованого на сторінках нашого часопису графіка руху приміських автобусів жителі Улянівки зраділи, що нарешті з’явився маршрут до їхнього села. Але, коли так і не дочекалися бажаного маршруту, забили тривогу. Занепокоєний сільський голова Вадим Соломка звернувся і у відділ економіки та торгівлі РДА, і до редакції за роз’ясненням, звідки ж у графіку руху взявся такий маршрут.
Ми пояснили, що інформація для друку була надана нам на місцевій автостанції. Провівши своє журналістське «розслідування», ми з’ясували, що з автовокзалу п’ять разів на тиждень таки курсує автобус за маршрутом «Олександрія – ​Ульянівка», але він пролягає по території Недогарської сільської ради, де після перейменування села Володимиро-Ульянівка з’явилася Новоулянівка. Та на табло автовокзалу воно чомусь значиться Ульянівка. А у відділі економіки і торгівлі цей маршрут називається «Олександрія – ​Недогарки». Ось такий ребус.
Додамо, що жителі Улянівської сільської ради користуються міжміським маршрутом «Олександрія – ​Пахарівка». Відповідно і тарифи на проїзд у ньому уже не приміські. Якби маршрут пролягав таки до Улянівки, то був би приміським, оскільки протяжність до населеного пункту не перевищує 50 км. – ​Це проблема, над якою ми б’ємося вже не один рік, та вирішити його поки що не вдається, – ​прокоментував ситуацію сільський голова Вадим Соломка.
Додамо також, що лише Олександрійська автостанція володіє у повному обсязі оперативною інформацією про рух автобусів по Олександрійському району. Звідти редакція і використовує відомості для друку.
Наш кор.