Сніжить: дорожники вчасно ліквідовують наслідки негоди

Щотижневу апаратну нараду, що відбулася у понеділок, 22 січня,  голова Олександрійської РДА Богдан Куруп розпочав зі слів подяки на адресу організаторів та безпосередніх виконавців, що забезпечили підготовку і проведення свята Водохреща на Войнівському водосховищі. Подякував посадовець за злагоджену роботу та високу організацію святкової програми управлінню агропромрозвитку РДА, районним правоохоронцям, МНСникам, працівникам культури та всім іншим, хто був задіяний в організаційних заходах. «Районна влада отримала від людей велику кількість теплих слів  за проведений захід. Усе це ваша заслуга», - звертаючись до присутніх, підкреслив Богдан Куруп.

Потому він торкнувся питань, що стосуються роботи райдержадміністрації та життєдіяльності територій. Передусім Богдан Куруп повідомив, що за результатами відкритого конкурсу сектор мобілізаційної та правоохоронної роботи РДА відтепер очолюватиме Анатолій Єрух.
Далі значну увагу на нараді, у зв’язку з погіршенням погодних умов, керівник РДА приділив ситуації на дорогах району та у населених пунктах. З цього приводу інформацію надав  Дмитро Колісник, представник Олександрійського управління служби надзвичайних ситуацій. Він, зокрема, зазначив, що надзвичайних ситуацій в районі не спостерігалося. У рятувальників не було екстрених виїздів і це завдяки злагодженій та оперативній роботі дорожніх служб.  Дмитро Колісник уточнив, що заторів на наших дорогах не було, оскільки дорожники вчасно ліквідовували наслідки негоди. Важливо, що пальним і посипковими матеріалами вони забезпечені у достатній кількості. 
Разом з тим, Богдан Куруп доручив своєму першому заступнику Юрію Ковалю контролювати діяльність пунктів обігріву в населених пунктах та тримати постійний зв’язок з керівниками сільських територій задля оперативного реагування на надзвичайні ситуації у разі необхідності.
У цьому ж контексті низку доручень стосовно координації роботи місцевих дорожників, сільгоспвиробників і перевізників, що здійснюють перевезення пасажирів у межах району, також отримали начальник управління агропромрозвитку Олександр Ткаченко і начальник управління економічного розвитку і торгівлі Ірина Кравчук. 
Йшлося на нараді і про стан справ у закладах освіти району. Про це голову РДА поінформувала начальник районного відділу освіти Олена Полтавець. Вона зазначила, що усі навчальні заклади працюють у штатному режимі, шкільні автобуси вчасно і без перешкод підвозять  дітей на навчання. У разі суттєвого погіршення погодних умов галузь освіти  працюватиме згідно із спеціальними інструкціями, підкреслила Олена Полтавець.
Розглянуто на нараді і два планові питання, що стосуються діяльності райдержадміністрації у минулому році. Зокрема, говорили про стан виконавської дисципліни та розгляд звернень громадян. Поінформували з цих питань начальник загального відділу РДА Людмила Дугаренко та головний спеціаліст відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Тетяна Пономарьова.