Підприємці активно інвестують в молодь


Щоб гроші ефективно працювали, то місцеві виробники дієво вкладають їх у молодь. І у такий спосіб грамотно долучають її до реалізації нових стартапів та цікавих ідей.
Кілька таких прикладів виявила під час учнівського форуму «Патріот-fest». Днями він пройшов в Будинку футболу в Олександрії. Згуртував 30 школярів – ​активістів молодіжного табору «Патріот» та лідерів районного парламенту дітей.

Кращі колективні ініціативи учнів Користівської та Шарівської шкіл на форумі відзначені сертифікатами у 2 тис. грн. А це означає, що протягом року школярі зможуть реалізувати власні проекти. Фінансово їх підтримали аграрні підприємства - ТОВ «Колос» та ПАТ «Шарівське».
Час і ресурси в активну молодь вони вкладають не вперше. Про це, вручивши сертифікати, зазначив Павло Фесюк, комерційний директор ТОВ «УкрАгроКом» й ідеолог молодіжного руху на Олександрійщині. Говорив також про успішність, поставлені цілі, грамотних фахівців, індекс щастя й багато інших концептуальних речей.
Тему продовжили фахівці ТОВ «Колос» та ПАТ «Шарівське» – ​Оксана Пискун та Андрій Груша. Цікаво про виробництво хліба розповіла німкеня Габріела Дьобріх – ​МП «Неємія» з Протопопівки.
Окрім підтримки учнівських ініціатив, місцеві підприємці сприяли й тому, щоб сам форум пройшов у новому форматі. І таким чином школярі мали змогу поспілкувалися з найбільш досвідченими молодими фахівцями з різних підприємств краю. Це був живий діалог, що проходив у формі комунікаційних сесій. І був покликаний сприяти успішному професійному старту молоді у питаннях профорієнтації та побудови кар’єри. Одночасно він тривав у кількох аудиторіях. І учні району мали змогу познайомитися з підприємствами, їхніми вакансіями, порядком прийому на роботу та іншими питаннями.
Своїми успіхами з молоддю тут поділилися: маркетолог, юрист, вчитель, журналіст, технолог, ветлікар та інші. Потім пройшла подіумна дискусія «Активна молодь та її місце в громаді» за участі представників місцевого самоврядування.
По завершенню колових сесій на учасників чекала практична ділова гра «Створення портрета професіонала». Закінчився форум святковою вечерею та дискотекою від студії «PRAZDNIK».
Можна сказати, що завдання, які були поставлені натхненниками форуму, були досягнені: обізнаність підлітків з професіями свого регіону – ​підвищено. А водночас сформовано стратегію розвитку молодіжної роботи в районі. Розроблено дієвий путівник майбутнього фахівця. Було б добре, щоб подібні заходи мали місце в житті нашого краю і так само цілеспрямовано долучали молодь до суспільно важливих процесів та сприяли їхній профорієнтації. Щоб нашій молоді в нашій країні жити було комфортно!
Н. Луценко.