Кращий педагогічний колектив району

Минулоріч педагогічний колектив Щасливської школи вперше занесений на районну Дошку пошани. Освітяни показали прекрасний результат своєї роботи.
«Для дітей наш заклад, – ​говорить директор Світлана Михайлова, – ​школа радості, для батьків – ​спокою, а вчителів – ​творчості. Маємо сьогодні півсотні вихованців. Діти з різним рівнем інтелекту й фізичних можливостей. Початкова ланка – ​23 учні. Педагогічний склад – ​14. Дев’ять – ​обслуговуючий персонал. Заклад славний давньою історією. Заснований у 1900 році. Пережив багато змін. І далі продовжує успішно розвиватися. Вчителі активно формують його імідж, починаючи із зовнішніх традицій, розвитку мікроклімату, зв’язків з громадськістю та іншими речами. Надають, наприклад, додаткові освітні послуги, постійно змінюють систему виховної роботи, якість освіти, сприяють тому, щоб випускники були конкурентноспроможними, формують комфортне шкільне середовище».
Сьогодні у Щасливській школі працює когорта справжніх професіоналів своєї справи. Керівник закладу Світлана Михайлова має вищу категорію. Вікторія Столяр, заступник директора, лауреат обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року‑2011» у номінації іноземна мова. Наталія Фесенко також стала лауреатом обласного туру «Вчитель року‑2014» з трудового навчання. Усі вчителі беруть активну участь у багатьох педагогічних майстер-класах. Практикують особистісно-орієнтований підхід у процесі формування мотивації учнів.

«Уроки у нас, – ​продовжує Світлана Вікторівна, – ​є засобом творчої взаємодії учителя і учня. Тому основна формула успіху дітей – ​це розвиток у них загальнолюдських цінностей. Формування аналітичного мислення, цікавості до знань. Це вдається реалізувати, дякуючи проведенню предметних декад, тижнів правових знань та фізичної культури, літературних перфоменсів та інших цікавих і розвиваючих заходів. У тому числі плануємо продовжити участь у математичному конкурсі «Кенгуру», з фізики – ​«Левеня», з інформатики – ​«Бобер», з української мови й літератури – ​«Соняшник» та ін.
На наступний рік ми також урізноманітнюватимемо напрямки роботи нашого закладу. Братимемо активнішу участь у предметних олімпіадах, конкурсах і проектах різних рівнів. Посилимо роботу учнівського Парламенту. Урізноманітнюватимемо гурткову та профорієнтаційну роботу. Плануємо провести якісне оздоровлення дітей. Максимально охопити всіх гарячим харчуванням й реалізувати інші задуми.
Користуючись нагодою, дякую меценатам, які підтримують наш заклад і більшість його починань, – ​Сергію Кітаєву, керівнику 4-го відділку ТОВ «УкрАгроКом», Лесю Погрібному – ​ФГ «АгроРос» та Станіславу Єремійчуку – ​ФОП Єремійчук, Асі Еткало – ​ПП «Соокян».
Н. Луценко.