Для підготовки до свята утворено оргкомітет

Засідання оргкомітету з організації і проведення свята Водохреща на Войнівському водосховищі відбулося в приміщенні Олександрійської районної державної адміністрації. Провів засідання голова Олександрійської РДА Богдан Куруп. У нараді взяли участь представники усіх служб, що задіяні в підготовці культмасового заходу.
Про основні завдання, що стоять перед оргкомітетом, розповів Сергій Волков, голова Асоціації підприємств і підприємців, з ініціативи якої даний захід проходить уже 21-й раз. Як було зазначено, вже досягнуто домовленість практично з усіма необхідними службами щодо їхньої безпосередньої участі в організації та проведенні заходу. У першу чергу, організатори святкового дійства подбали про безпеку громадян. Цю ділянку роботи виконуватимуть місцеві правоохоронці та волонтери Національного корпусу «Азов». Останні, зокрема, також здійснюватимуть охорону території, де проходитимуть народні гуляння. Крім того, упродовж всієї програми чергуватиме бригада медичних працівників та буде задіяна карета швидкої допомоги. Про це подбає керівництво ЦРЛ. Також є домовленість з перевізниками, які забезпечуватимуть підвіз охочих взяти участь у святковому дійстві.

На нараді обговорено сценарій свята та узгоджено виконавців смачного атрибуту програми. Як було зазначено, за традицією український куліш запропонують учасникам свята куховари Олександрійської військової частини.
Оргкомітет звернув також свою увагу на необхідність прогрейдерувати під’їздні шляхи до основного місця, де збиратимуться учасники свята, та забезпечити прибирання території по закінченню народних гулянь. Зокрема, цю ділянку роботи виконають волонтери Національного корпусу «Азов». А напередодні свята вони роздаватимуть городянам та жителям району запрошення взяти участь у Водохрещі.
Нагадаємо, відбудеться свято на Войнівському водосховищі в ніч з 18 на 19 січня.
Святкове богослужіння проведе єпископ Кропивницький і Голованівський Марк.
 Наш кор.