Від комунальних до незалежних медіа

Черговий семінар – практикум для редакторів та членів трудових колективів комунальних газет Кіровоградської та Черкаської областей відбувся днями у Кропивницькому. Захід пройшов з ініціативи Національної спілки журналістів України та за підтримки проекту «Свобода медіа в Україні», що реалізується в межах суспільної програми Ради Європи та Європейського Союзу «Партнерство заради належного врядування». Під час зустрічі йшлося про реформування регіональних ЗМІ, бізнес - планування, фінанси, персонал та труднощі, з якими стикаються колективи на шляху до омріяної свободи.

Головними спікерами та модераторами семінару були Костянтин Григоренко - редактор газети «Обрії Ізюмщини» і Олександр Бриж – редактор видання «Донбас». Спілкуючись з колегами, вони розповіли про власний досвід перетворення комунальних видань у товариства з обмеженою відповідальністю та надали низку практичних порад стосовно ведення медіабізнесу, як заробляти в інтернеті, як монетизувати видання і що необхідно знати топ - менеджерам про сучасний газетний дизайн та інше.


Та найбільш корисною частиною зустрічі, за оцінкою моїх колег, була наявність роздаткового матеріалу. Це роздруківки шаблонів документів, проектів рішень зборів трудового колективу та засновників. Усі, хто й досі не розпочав готувати необхідні документи для реформування своїх видань, тепер можуть легко скористатися тими підказками, що приготували юристи Національної спілки журналістів України.



Для себе зробила висновок, що подібні тренінги можуть бути корисним для всіх медіа, які працюють в Україні і хочуть опанувати нові сучасні знання, розширити свою аудиторію та бути успішними. Дякую усім, хто долучився до організації і проведення тренінгу!
І. Балашова, редактор Олександрійської районної газети «Сільський вісник».