Чим живеш, громадо

ВОЙНІВКА. Нещодавно завершились роботи по відновленню вуличного освітлення на вулицях Центральній, Шевченка, Чалого, Ювілейній, Кошового, Мічуріна у селі Войнівка новоствореної Приютівської територіальної громади. Ініціаторами цієї доброї справи стали депутати Войнівської сільської ради, що підтримують об’єднавчий процес, та сільський голова Михайло Ручйов. До речі, це питання також порушувалося на зборах жителів Войнівки під час процесу обговорення об’єднання в територіальну громаду.
У планах відновлення документів по двох КТП, що в подальшому дозволить відновити освітлення на Польовій, Першотравневій, Садовій вулицях і провулку Набережному, а також встановлення ліхтаря біля кінцевої зупинки автобуса у мікрорайоні Войнівка-2.
ДОБРОНАДІЇВКА. На одинадцять новеньких енергозберігаючих вікон збільшилося у місцевій школі. Про це потурбувалися спільно місцева та районна влада, профінансувавши порівну усі витрати. Окрім цього, очікується ремонт шкільної їдальні. Сільський голова Володимир Коваленко зазначає, що не обійшли увагою і наймолодших жителів Добронадіївки. За рахунок сільського бюджету у садочок закупили 30 комплектів постільної білизни та килимові доріжки для груп, коридору і спортивної зали.
Новоселівка. Кошти місцевого бюджету сільські депутати спрямували на об’єкти соціальної сфери. Зокрема, виділили 127 тисяч гривень для часткового ремонту покрівлі Будинку культури. Також у приміщенні закладу запустили теплогенератор, який із встановленням обійшовся 118 тисяч гривень. Працює він на твердому паливі, але зараз виручає і опале листя, і солома. Сільський голова Олександр Кива задоволений, що тепер і в закладі культури, і в сільській раді доволі тепло. А ще закупили для дитсадка 25 комплектів постільної білизни, придбали оргтехніку.
ОЛЕКСАНДРІВКА. Місцеві жителі щиро радіють, коли проходять повз оновлений сільський Будинок культури, адже він значно змінився – став справжньою окрасою. Хоча й роботи продовжувалися тривалий час, і коштів затрачено близько п’ятисот тисяч гривень, але, як кажуть місцеві, воно того варте. Тепер виблискує на сонці гарний дах, радує очі кольоровий фасад, новий поріг. Щиро вдячні олександрівці за це своєму сільському голові Віті Бершавській.
ПРИЮТІВКА. У Користівській школі продовжують ремонтні роботи початкових класів. Нещодавно ще в одному із них утеплили стелю і стіни, замінили двері, зробили поточний ремонт. Обійшлося це селищному бюджету у майже 50 тисяч гривень. Також за співфінансування районного і селищного бюджетів у цьому закладі продовжують замінювати вікна на нові енергозберігаючі. Витрачено уже близько ста тисяч гривень, але роботи продовжуватимуться і надалі.
О. СТОРЧОВА, О. СТЕПОВИЙ.