Костянтинівка відсвяткувала День села

Сучасний дитячий майданчик з’явиться навесні у Костянтинівці. Такий подарунок до Дня народження села отримали селяни від місцевого господарства «Колос», керівництво якого завжди радо відгукується на прохання своїх земляків. Так було і цього разу. Вітаючи костянтинівців зі святом, заступник директора товариства, депутат районної ради Любов Замкова, поцікавилася у представників громади, щоб хотіли вони на подарунок для свого села і відразу почула: «Мікрофони для будинку культури і дитячий майданчик для малечі». — ​У відповідь — ​прохання підтримала і пообіцяла виконати.



Крім того, Любов Миколаївна подякувала директору сільського будинку культури Ларисі Вікторівні Мізін за креативну роботу і закликала селян завжди підтримувати її своєю активною участю в усіх місцевих заходах, які вона готує з любов’ю до земляків та за підтримки сільського голови Олександра Клімова. Привітав своїх земляків і сам Олександр Михайлович, який побажав присутнім добра, миру і процвітання.

До речі, приємно відзначити, що в сільському будинку культури того святкового дня людей зібралося немало (певно, сприяла тому ще й тепла, сонячна погода) і це помітно порадувало місцевих аматорів, які для своїх земляків приготували насичену, цікаву і досить таки оригінальну програму. Що було оригінального? Як на мене, численні гуморески і міні — ​вистави, головними виконавцями яких були не приїжджі артисти, а свої добре знані сусіди. 

Такі перевтілення вдячна публіка зустрічала тепло і радісно — ​з усмішками і щирими оплесками. Треба було бачити щасливі очі цих людей, які не завжди мають вільний час для відпочинку. Але у ці хвилини від душі раділи таким приємним миттєвостям життя. У глядацькій залі панувала по — ​справжньому домашня, затишна атмосфера. А ось коли артисти дарували глядачам задушевні пісні про рідне село, про батьків, про неньку — ​Україну, на очі мимоволі наверталися сльози і зал в одну мить затамовував подих від щемливих і глибоких слів, що чіпляли за самісіньке серце.


Що й говорити, так ми влаштовані — ​вміємо одночасно радіти, сумувати, захоплюватися. Наприклад, захоплюватися красотами багряної осені, якій у селі особливо раді. У цей період закінчуються роботи на полях та городах. І натруджені земляки мають час перепочити, підбити підсумки своєї праці у весняно — ​літній період та відсвяткувати День села. Ось вона, приємна днина, коли радісно і спокійно на душі і можна гарантовано відпочити зі своїми односельцями і порадіти тому, що життя триває!

Особливо цінують такий дарунок долі довгожителі, тому їм на святі за такий життєвий подвиг говорили окремі слова підтримки і подяки. Як і годиться, вітали костянтинівці не лише найстаршого, а ще й найменшого жителя села. Не оминули увагою і тих, хто у любові і мирі прожили разом багато років. У центрі уваги опинилися дві подружні пари — ​Савчуків - Валентини Петрівни і Михайла Дмитровича та Савченків - Ніни Семенівни та Івана Петровича, які днями відзначатимуть свої золоті весілля. Під щирі оплески присутніх їм подарували весільні короваї та заспівали на їхню честь запальну і водночас щемливу пісню «Золоте весілля». Але найбільше публіка аплодувала Сергію Савчуку, який у сольному виконанні заспівав пісню про своїх батьків, які були серед глядачів і не стримували сліз від такого теплого подарунка від сина.


Окремо подякували батькам тих хлопців, які носять почесне звання «Захисник України» — ​батькам Дмитра Левкопаса, який нині несе строкову службу в рядах ЗСУ, а також Владислава Красіна і Андрія Нікуліна, які неодноразово захищали кордони України в зоні АТО. Згадали матір - героїню Тетяну Павлівну Покрищенко, яка народила і разом з чоловіком виховали п’ятьох чудових діток. Як було сказано, в Костянтинівці проживає ще двадцять вісім багатодітних сімей, в яких народилося і виросло більше трьох діток. І звичайно, дякували своїм землячкам, педагогам за покликанням — ​Олені Григорівні Марецькій, яка більше десяти років була директором місцевої школи, і Наталії Анатоліївні Таранець, яка, пропрацювавши тридцять років на педагогічній ниві, має у трудовій книжці лише один запис — ​«Костянтинівська загальноосвітня школа».

Більше двох годин тривала концертна програма, а потім були народні гуляння. Все, як у справжній дружній родині. Словом, гарне свято вийшло в Костянтинівці. Бо живуть тут, як кажуть місцеві, щирі, добрі, чесні, працьовиті і талановиті люди. А таким завжди — ​честь і хвала! І низький уклін — ​за любов до землі, людей, народних традицій і шанобливе ставлення до свого минулого, що без перебільшення робить нас українцями.
На святі села побувала І. Балашова.