Добігає кінця збір пізніх зернових культур

«Про результати збирання пізніх зернових культур говорити ще зарано, — ​відзначає Олександр Ткаченко, начальник районного управління агропромрозвитку. — ​Нині можна хіба що прогнозувати. Одне впевнено можу сказати: майже завершено збирання соняшнику. Його врожайність за оперативною інформацією наразі склала 20,1 цнт/га. І до кінця цього тижня його повністю скосять.

Також добігає кінця збирання такої культури, як соя. Її врожайність поки що складає 11, 1 цнт/га. До 1 листопада аграрії завершать її збирання.
Майже на 50% вже зібрано кукурудзи на зерно. Її урожайність складає 42,2 цнт/га. До нашого професійного свята аграрії поспішають завершити збирання цієї культури. І загалом закінчити увесь комплекс осінньо-польових робіт, які заплановані на поточний рік.
Також зібрано майже 50% цукрового буряку. Урожайність цієї культури становить 300 цнт/га. Думаю, що за кілька тижнів зберемо повністю».
Наряду зі збором пізніх зернових культур аграрії також проводять підготовку грунту до наступного року. Ті площі, що звільняються з-під соняшника, сої, кукурудзи та буряка готуються до урожаю 2018 року.
Також, за словами керівника, кілька років тому керівництво району започаткувало проведення так званого «Покровського ярмарку». «Цей захід буде проведено й цьогоріч, — ​говорить Олександр Миколайович. — ​Формат незмінний. Участь у ньому візьмуть наші сільгоспвиробники. Та представлять усі вироби і продукти, які мають у своїх агроформуваннях. Відгукнулися більшість агропідприємств нашого району.
Олександрійці зможуть придбати на ярмарку, зокрема, крупи, цукор, олію, борошно, можливо м’ясо та рибу. Також гості, які завітають до нас з інших регіонів, реалізовуватимуть саджанці фруктових дерев і яблука. Ярмарок запланований на 14 жовтня. Відбудеться орієнтовно на центральній міській площі».
Наталія Луценко.