Першовересневе свято у Червоній Кам’янці

Перше вересня – завжди яскраве, хвилююче свято для усіх: вчителів, учнів та батьків. Незважаючи на прохолодну і дощову погоду, День Знань у Червоній Кам'янці видався доволі багатолюдним. Затишний зал сільського Будинку культури ледь умістив усіх охочих побувати на урочистостях. Свято зібрало чудову шкільну родину разом із багатьма односельцями. Початок нового навчального року, здавалося б, звичайна щорічна подія, але для дітей і вчителів перший день осені стає початком сходження до вершин країни Знань. А ще це день зустрічей, усмішок, приємних несподіванок, палких привітань, нових вражень у колі шкільних друзів, мудрих наставників – вчителів та почесних гостей закладу, серед яких голова районної державної адміністрації Богдан Куруп, представники сільгосппідприємств, які є постійними меценатами, та депутат районної ради.




Та найбільше уваги цього дня за доброю традицією було найстаршим і наймолодшим школярам. Для першокласників 1 вересня усе було вперше: школа, вчителька, шкільні друзі. Але вони такі гарні, радісні, схвильовані, трішечки розгублені! Та, тримаючись за руки одинадцятикласників, впевнено підіймалися на сцену під привітні оплески залу та музичні акорди. Шкільну родину Червонокам’янського НВО поповнює 13 хлопчиків і дівчаток, а на фінішну пряму виходить 19 майбутніх випускників. Багато на їхню адресу було висловлено щирих побажань від ведучих свята, в.о. директора закладу Тетяни Мірошниченко, секретаря сільської ради Людмили Теличко.


За традицією надали вітальне слово почесному гостю – голові РДА Богдану Курупу, який разом з вітаннями і щирими побажаннями здоров’я, достатку, радості, невичерпної енергії, приємних вражень від нового навчального року, передав у дарунок школі мультимедійну дошку.

З напутнім словом до дітей звернулися дві матусі - Таїсія Савсюк та Світлана Шпурик, для яких це свято виявилося подвійним, бо мають у родині і першачків, і одинадцятикласників.  У відповідь діти також показали, що вміють. Крім віршованих рядків, старші і молодші – гарно співали, танцювали, і завершили програму спільним танком.


Шкільне свято не обійшлося й без музичних вітань. Для всіх гостей гарно співала Мирослава Шпурик, яка виконала пісню "Школа, школа!". А ще, як і завжди, було багато посмішок, оплесків, слів вдячності і квітів… Бо як можна без них – яскравих айстр, різнобарвних троянд, величавих хризантем, які дарували школярі своїм вчителям.

Зовсім непомітно збігла святкова програма. Старшокласники прикріпили першачкам символічні дзвіночки і разом діждалися урочистої миті, коли задзвенів солов’їно, гучний і голосистий перший дзвоник, який покликав усю шкільну громаду до порогу навчального закладу. Цю почесну місію доручили брату і сестричці Шпурикам – майбутньому випускнику Станіславу та першокласниці Златі.

По закінченню заходу голова РДА Богдан Куруп  завітав до навчально-виховного об'єднання, побував у його класних кімнатах, зокрема, комп'ютерному класі, який поповнився новими комп'ютерами, і тепер у ньому можуть одночасно працювати 16 учнів.


У добру путь,  шкільна родино! Хай щастить вам на нелегких дорогах до знань, юні друзі!