На «Покровському ярмарку» олександрійці презентували міні-містечко


Міжнародна агропромислова виставка AgroExpo-2017 цьогоріч вразила гостей масштабною демонстрацією польової техніки та новітніх технологій у галузі розвитку сучасного рослинництва й тваринництва. А також альтернативної енергетики, екології, лісового господарства, будівництва в АПК. У програмі виставки були запропоновані експозиції вітчизняних та зарубіжних машинобудівних брендів у павільйоні і на відкритих майданчиках на площі 100 000 кв. метрів. А також демонстраційні покази техніки і технологій на полігонах виставкового комплексу. Спеціальні заходи і бізнес-форуми, семінари, ярмарки і консультації фахівців. Враженнями про участь, зокрема, у «Покровському ярмарку» на прохання редакції «СВ» ділиться Олександр Ткаченко, начальник управління агропромрозвитку Олександрійської РДА.


«На Міжнародній виставці AgroExpo були представлені наші два господарства і компанія «Агросвіт». У павільйоні тваринництва – велика рогата худоба з «Петриківського молока» та скакун з Олександрійського кінного заводу. А в іншому павільйоні продукція «Агросвіту», - говорить Олександр Миколайович. - А що стосується «Покровського ярмарку», то свої здобутки наші аграрії продемонстрували у такому собі символічному міні-містечку. У ньому можна було знайти всі багатства нашого рідного району. І до презентації долучилося більшість сільгоспвиробників району. Зокрема, ТОВ «УкрАгроКом» (Павло Фесюк), ТОВ «Колос» (Олександр Замковий), ТОВ «Сімфо» (Олександр Олійник), ФГ «Олександрівське» (Микола Муленко), СВК Ім. Фрунзе (Михайло Гончаренко), ТОВ «Степ» (Геннадій Замрика), ФГ «Степ» (Сергій Скороход), ПП Уманець. 



Була представлена різна сільсьгосподарська продукція, все чим багата Олександрійщина, починаючи від гречки і закінчуючи борошном. Великий асортимент. 
До заходу долучилися представники трьох сільських рад – Новопразької, Головківської і Косівської. 
А аматори з села Олександрівка розгорнули на виставці невеликий шинок. Та частували відвідувачів кулішем, варениками й іншими стравами.
 Активну участь у ярмарку взяли митці із Нової Праги – це знамениті «Петриківські козаки», які своїм співом звеселяли відвідувачів. Долучився і футбольний клуб «Олександрія» та громадська організація «Сильна Олександрійщина». Клуб, зокрема, презентував свою сувенірну продукцію, а «Сильна Олександрійщина» показала, що на території нашого району є сильні дівчата і хлопці, які ведуть здоровий спосіб життя і досягають значних результатів у силових видах спорту. Дівчата, приміром, під час показового виступу силачів перетягували автомобіль вагою 1600 кг. Дуже багато відвідувачів зацікавилися цим виступом. 
Ми також взяли участь у конкурсі «Гарбуз-велетень», де здобули почесне третє і четверте місця. А перше місце посів господар з Київщини, його гарбуз важив 47 кг. 


Нашу презентацію відвідало поважне журі на чолі із першим заступником голови ОДА Сергієм Коваленком і директором департаменту агропромрозвитку Сергієм Коренюком. Були також керівники нашого району – голова РДА Богдан Куруп та голова райради Ольга Коріненко.
Багато відвідувачів з виставки AgroExpo заходили до нас на презентацію, у наше міні-містечко, щоб сфотографуватися, бо все було оформлено дуже майстерно». 
Усі заходи, як наголошує Олександр Миколайович, були проведені спільно районним управлінням агропромрозвитку і управлінням культури. Також у ярмарку взяли активну участь народні умільці й майстри, котрі демонтрували вироби із соломи, дерева, тканин і таке інше. 
Усі райони області протягом трьох днів демонстрували свої надбання на «Покровському ярмарку». Але переможці на «Кращу презентацію району» будуть визначені лише 1 жовтня. «Торік ми посіли перше місце. Але цьогоріч підсумки конкурсу на «Кращий район» і «Кращий коровай» будуть підбиті за кілька днів. Це нове рішення оргкомітету»,– підсумовує О. Ткаченко. 
Н. Луценко