ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ ЯК ІНСТРУМЕНТ, ЩО ЗМІНЮЄ ЖИТТЯ НА КРАЩЕ

Нещодавно в селищі Нова Прага відбувся круглий стіл на тему «Європейський погляд на зміни в громадах», який проводили на запрошення депутата обласної ради Ірини Чемерис  голова ГО «Інститут соціокультурного менеджменту» Лев Абрамов та Леонід Жовтило.


У засіданні круглого столу взяли участь селищний голова Ольга Горбенко, представники соціальної сфери, активісти, депутати Новопразької селищної ради та представники Шарівської сільської ради. Чимало цікавої інформації прозвучало з вуст Леоніда Жовтила, який, до слова, є безпосереднім організатором створення Маловисківської ОТГ і зараз проживає на її території. Його розповідь була побудована на позитивних прикладах та результатах, які сьогодні вже мають об’єднані територіальні громади. Запитань було багато: і про участь населених пунктів, які не є центром громади, і про тих, хто не захотів приєднатися до ОТГ, і про отримання коштів на розвиток інфраструктури, і про залучення інвестицій на територію.

За словами Леоніда Жовтила, децентралізація не є панацеєю від всіх проблем, але це реальний інструмент,  який здатний змінити життя громади на краще.
Спеціалісти «Інституту соціокультурного менеджменту» готові поділитися своїми знаннями із іншими територіями району, адже з даної теми існує певний інформаційний голод у жителів та активістів району.
Наприкінці зустрічі Ірина Чемерис зазначила, що почута інформація є затребуваною в суспільстві, тому обов’язок учасників круглого столу донести її до мешканців селища Нової Праги та села Шарівки.
Наш кор.