Педагогічний пошук — ​2017


Наприкінці серпня у Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді в столиці пройшла надзвичайно змістовна конференція «Педагогічний пошук — ​2017». Її учасниками від Кіровоградщини були і керівники міжрегіонального освітнього проекту учнів Долинського та Олександрійського районів «Прекрасні далі манять нас в похід» - учитель Вадим Федоров (на фото з Добронадіївської школи та Ольга Стеблина - з Долинської.
«Ми обговорювали державні стандарти повної загальної середньої освіти: біолого-екологічна складова, навчально-методичне забезпечення вчителів біології. Говорили про позашкільну освіту й з інших важливих питань, — ​каже Вадим Федоров. — ​Також програма включала низку майстер-класів, педагогічних майстерень та дискусійних майданчиків. Ми з колегою презентували виступ «Компетентністний підхід як засіб модернізації біолого-екологічної освіти», демонструючи напрацювання в проекті «Прекрасні далі манять нас в похід».
Також Вадим Федоров та Ольга Стеблина ознайомилися в столиці з професійними здобутками кращих педагогів-новаторів, провідних методистів-позашкільників та обмінялися практичним досвідом з колегами. «Під час роботи конференції працювала виставка підручників, посібників та методичної літератури «Індустрія позашкільної освіти», — ​каже Федоров. — ​Це теж, ще одна цікава нагода почерпнути для себе щось новеньке».
Додам, що захід проводився спільно з Інститутом проблем виховання НАПН України, Всеукраїнською громадською асоціацією «Спілка освітян України» та Всеукраїнською асоціацією педагогів-позашкільників «Фактор».
Наш кор.