Жнива в районі практично завершені

Чергову апаратну нараду голова Олександрійської райдержадміністрації Богдан Куруп розпочав із аналізу особливо значимих подій минулого тижня. Зупинився, зокрема, на темі проведення командно-штабних навчань ліквідації епідемії АЧС, що тривали на території Войнівської сільської ради і пройшли, з його слів, на досить високому рівні.

Далі про результати проведених навчань прозвітував Станіслав Лум’яник, начальник управління Держпродспоживслужби у районі. Він наголосив, що делегація із проведення КШН рівнем проведеного заходу залишилася цілком і повністю задоволена, тому Станіслав Васильович висловив всім учасникам заходу свою вдячність.
Продовжуючи нараду, Богдан Анатолійович підкреслив важливість військово-патріотичних навчань на території підшефної військової частини А‑1405 в Аджамці. Та подякував в. о. начальнику Олександрійського ДЕДу Олександру Руденку за благодійну допомогу з укладання тротуарів на території цієї військової частини і вручив йому подяку.
Наступне питання, якого торкнувся голова Олександрійської РДА, стосувалося процесу утворення Приютівської ОТГ. З його слів, об’єднавчий процес триває і завершиться він цьогоріч, орієнтовно в листопаді. А наразі ж напрацьовуються пропозиції щодо спільної угоди.
Далі звітував начальник районного управління агропромрозвитку Олександр Ткаченко. З його слів, наразі фактично завершена жнивна кампанія по збору ранніх зернових. 100 тис. тонн збіжжя вже зібрано і залишилося зібрати лише дуже незначний відсоток. Урожайність озимого ячменю склала 31,1 цнт/га, а пшениці — ​38 цнт/га. Вона краща, від прогнозованого показника. А також цього тижня аграрії району розпочали закладку під врожай 2018 року, почавши сіяти озимий ріпак.
Вислухавши доповідь Ткаченка, Богдан Анатолійович нагадав присутнім, що 19 серпня в Кропивницькому проходитиме сільськогосподарський ярмарок, і управління АПК обов’язково має підготувати свої пропозиції стосовно презентації нашого району.
Також на апаратній нараді голова РДА торкнувся питань ремонту Олександрійської ЦРЛ та попросив її керівницю — ​Валентину Гарагулю розповісти про поточний стан справ. Доповідачка зазначила, що на даний час педіатричне відділення відремонтоване майже на 70%, і за 15 днів ремонт у ньому буде практично завершено. Тоді ж розпочнуться ремонтні роботи в хірургії.
Після цього про стан справ з оформлення субсидій детально розповіла Ірина Табачкова, начальник управління соціального захисту населення Олександрійської РДА.
Потому прозвітувала керівник районного відділу освіти Олена Полтавець. Зокрема, вона зупинилася на темі підготовки шкіл і шкільного транспорту до нового навчального року та опалювального сезону.
Насамкінець апаратної наради про стан справ з ремонтом автодороги Нова Прага — ​Шарівка та Знам’янка-Луганськ-Ізварино звітував в. о. начальника Олександрійського ДЕДу Олександр Руденко.
Ремонтні роботи у напрямку Шарівки, за його словами, мають завершитися у вересні, а стосовно іншого зазначеного напрямку, то конкретні дати вказувати ще зарано.
Н. Луценко.