Будуймо Олександрійщину разом

АНДРІЇВКА. Дбайливі господарі зазвичай влітку чепурять власні оселі та обійстя. Слідують цьому правилу і в Андріївці. Й до того затишний та привабливий дитячий садочок «Ластівка» нині засяяв новими кольорами веселки. Тут працівники дитсадка добре попрацювали, зробивши поточний ремонт не лише приміщення, а й прилеглої території. Виблискує на сонці і пофарбований дитмайданчик. Кошти у сумі близько п’яти тисяч для ремонтних робіт виділила сільська рада. І тепер батьки малечі щиро дякують і сільській владі, і працьовитому персоналу дитсадка за створені комфортні умови.
Віднедавна привітно запрошує на андріївську землю гарна двометрова стела, яку встановили на автошляху Київ – Луганськ – Ізарине, біля повороту на село. А ще на ній є напис із побажаннями щасливої дороги усім водіям: «Скрізь і завжди залишайтеся людьми. Хай з вами буде Бог, і завжди повертайтеся додому».
ГОЛОВКІВКА. Сільська рада докладає чимало зусиль, аби забезпечити належний розвиток громади. Головне, зазначає сільський голова Тетяна Кузьменко, реалізувати побажання і задуми односельців, а їх ще багато попереду. Звичайно, в такій справі неможливо обійтися без надійних партнерів, адже, як кажуть в народі, «один в полі не воїн». Тож і дякує Тетяна Володимирівна від імені жителів села за співпрацю у вирішенні проблем громади комерційному директору ТОВ «УкрАгроКом», депутату Кіровоградської обласної ради Павлу Фесюку. - Важко навіть перелічити все те, що він зробив для рідної Головківки, - зазначає сільський голова. – З останніх добрих справ – ремонт кладок через річку, допомога в організації Дня села. Перед цим у співпраці з народним депутатом Анатолієм Івановичем Кузьменком відремонтували міст через річку і встановили сонячні батареї для його освітлення. Павло Дмитрович – людина дуже порядна, зважена і безвідмовна, на його плечі випадає левова частка благодійної допомоги селу. До нього можна завжди звернутися за підтримкою та порадою, і в міру сил та можливостей він зарадить чи не кожній сільській проблемі, підтримає наші задуми на благо громади. Тож і дякуємо усі ми нашому Павлу Дмитровичу за активність, наполегливість, доброту до людей і всебічну допомогу. Нам поталанило, що маємо таке товариство як «УкрАгроКом» та його керівництво, від якого відчуваємо взаєморозуміння та реальну підтримку.
УЛЯНІВКА. Гаряча пора у повному розумінні цього слова триває у впорядкуванні об’єктів соціальної сфери села Улянівка. Тут заздалегідь сільські депутати потурбувалися і про найменших жителів села, і про дозвілля молоді, і про ремонт сільських доріг. Майже 131 тисячу гривень з початку року виділили на потреби ДНЗ «Берізка», де встановили альтанку «Берізка» вартістю 21 тис. грн, придбали постільну білизну на 6 тис. грн, морозильну камеру за 10 тис. грн, 76 тис. грн спрямували на ремонт пральної кімнати та 17 тис. на протипожежну обробку горища. Поточний ремонт у сільському клубі обійшовся бюджету у 34 тисячі, а ще на 21 тисячу придбали тенісний та більярдний столи. До настання осінньої пори потурбувалися і про впорядкування автошляхів – ямковий ремонт проведено за межами населеного пункту і до всього відремонтовано насипну дорогу на цвинтар, 45 тисяч гривень на що виділила сільська рада. Велику участь у цій добрій справі, як завжди, взяли і сільгоспвиробники, які не лише ефективно господарюють на землі, а й активно підтримують соціальну сферу. Серед них ТОВ «Агрофірма «Доброулянівка» на чолі з керівником Миколою Коваленком, відділок №5 ТОВ «УкрАгроКом» на чолі з Володимиром Славінським, приватний підприємець Віктор Бетлей. - Ми щиро вдячні всім благодійникам за допомогу і вважаємо це патріотичним вчинком для підтримки села, - говорить сільський голова Вадим Соломка. – Вони ніколи не залишаються байдужими до проблем села, наполегливо турбуються про добробут улянівців. Тут ніде правди діти, спрацьовує командна робота: сказали – зробили. А разом, як кажуть, набагато легше справлятися із поточними справами. Важко уявити, як можна виживати сільським радам без підтримки господарств. Бо у будь-яку пору року, коли звертаємося за допомогою, ніколи не чуємо від них відмови. Розчистка дороги взимку технікою сільгоспвиробників, благоустрій навесні і влітку, щорічна підтримка з нагоди святкових дійств та багато іншого – все це добрі справи наших меценатів. Велика за це їм вдячність і щирі побажання добра, миру і щедрих ужинків.
О. СТОРЧОВА.