Наступний «Серпневий зорепад» прийматиме Головківка

Минулими вихідними у селі Рівне Новоукраїнського району біля Будинку культури пройшов восьмий художній самодіяльний фестиваль «Серпневий зорепад», організований групою компаній «УкрАгроКом». Гостями фестивалю стали добре відомий український співак Олег Скрипка з групою ВВ та силач Василь Вірастюк.
До масштабного заходу долучилося чимало місцевих мешканців, а також творчі та самодіяльні колективи сільських та селищних громад з усієї Кіровоградщини. Зокрема, Новоукраїнського, Олександрійського, Кіровоградського, Знам’янського, Петрівського, Долинського, Добровеличковського та інших районів.


Олександрійщину цьогоріч на фестивалі  презентували чотирнадцять творчих колективів з Приютівки, Нової Праги (два колективи), Березівки, Щасливого, Михайлівки, Протопопівки, Андріївки, Шарівки, Головківки, Новоселівки, Лікарівки і міста Олександрії.
Усі учасники святкового дійства могли взяти участь у різноманітних конкурсах художньої самодіяльності, богатирських іграх, конкурсі на краще оформлення українського столу під назвою “Млинці чудові – козаки здорові»; виставці-ярмарку «Алея майстрів»; дитячих розвагах, забавах та смачних частуваннях.


Треба сказати, що фестиваль зібрав довкола себе й когорту поважних гостей, які його відкрили, вітаючи всіх присутніх, передусім перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко, депутат Кіровоградської обласної ради і комерційний директор ТОВ «УкрАгроКом» Павло Фесюк, керівник Новоукраїнської РДА Віктор Самойленко, голова Олександрійської райради Ольга Коріненко.
Що важливо, творчі колективи, які прибули на свято, подарували учасникам фестивалю надзвичайно колоритне дійство, передаючи всю красу і ошатність українських народних традицій та звичаїв. Так, наприклад, у конкурсі страв кращою була визнана робота наших земляків з селища Приютівка. Відзначені також і виконавці колективу «Криниченька» з Олександрії та вокалістка з села Шарівка Віта Притиченко і Наталя Білуха з Новоукраїнки. А переможцем у співочому конкурсі визнали Олену Ігнатову з Головківки, тож тепер там і проведуть наступний «Серпневий зорепад».
Зазначимо, що святковий захід відбувся за підтримки народного депутата Анатолія Кузьменка. Організатором і спонсором фестивалю «Серпневий зорепад» традиційно виступила група компаній «УкрАгроКом» і сотні її трудівників взяли участь у феєричному заході.